Šport > Kolesarstvo
9817 ogledov

Črne napovedi za Vingegaarda: "Že to je dokaz, kako hudo je z njim"

Vingegaard Profimedia
Z nesrečo na dirki po Baskiji, v kateri sta se težje poškodovala Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel, so se močno premešale karte pred letošnjo dirko po Franciji.

Letošnja kolesarska dirka vseh dirka 111. izdaja slovitega Tour de France, je obetala spektakularen spopad štirih velikanov tega športa, na žalost pa so se pričakovanja kolesarskih sladokuscev razblinila s hudo nesrečo na dirki po Baskiji, v kateri sta jo huje skupila Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel.

Kot po čudežu jo je s samo lažjimi poškodbami odnesel eden izmed dveh glavnih slovenskih adutov Primož Roglič.

Roglič Terminator Šport Ne boste verjeli, kaj počne Roglič manj kot teden dni po nesreči

"Redko se zgodi, da v istem stavku omenimo 'Primoža Rogliča' in 'padec', pri tem pa se izkaže, da je bil on srečnež. Toda kolesarstvo vedno znova preseneča in zato lahko dva padca kapetana Bore-hansgrohe in njegov odstop z dirke, na kateri je nosil majico vodilnega, opišemo kot srečo. Morda celo čudež," je v analizi dogajanja zapisala strokovnjakinja Philippa York, pred spremembo spola znana kot Robert Millar

Philippa York | Avtor: Profimedia Profimedia

Na dirki po Baskiji bi morali za zmago obračunati trije od izmed štirih glavnih favoritov na letošnji dirki po Franciji, od velike četverice je manjkal le Tadej Pogačar, namesto prikaza razmerja moči med njimi pa se je pripoved okoli Rogliča, Vingegaarda in Evenepoela sprevrgla v predvidevanja glede časovnega okvirja za okrevanje po poškodbah.

Medtem ko Rogličeva udeležba na dirki po Franciji ni vprašljiva, je Evenepoel za zdaj še uganka, Vingegaard pa po oceni strokovnjakov ne bo imel možnosti za zmago, četudi bi mu telo dopuščalo nastop na dirki.

Vingegaard Zadnje informacije Šport Novo o Vingegaardu, to sporočajo iz njegove ekipe

"Tudi če se pojavi na startu, Jonas Vingegaard ne bo osvojil tretje dirke po Franciji. Glede na težo poškodb je njegov nastop zelo malo verjeten. Če bi utrpel samo zlom ključnice ali reber oziroma samo predrl pljučno krilo, bi bila to morda le kratkotranja motnja v njegovem programu, ob vseh treh poškodbah naenkrat pa bi bilo nerazumno pričakovati, da se bo v Firencah podal v obrambo naslova. Že samo dejstvo, da ga držijo v bolnišnici, je skrb vzbujajoče in kaže na to, kako hudo je z njim," meni York.

Kar zadeva Evenepoela, je bolj kot zlom ključnice problematična poškodba desne lopatice, saj celjenje traja dlje, obenem pa bi lahko to negativno vplivalo na njegov položaj na kolesu. "Tudi če bo okreval hitro, se bo težko zoperastavil Pogačarju. Mislim, da bo nastopil na Touru, a njegova priprava ne bo idealna, zato bi bilo morda smiselno, če bi si postavil nove cilje," meni York.

Epidemija norcev Šport To, kar počnejo navijači, presega vse meje: "Našli bomo to osebo"

Bolj optimistična je glede Rogliča. "In potem je tu Primož, ki je celo premogel nasmeh iz ekipnega avtomobila, ko je zapuščal prizorišče famozne nesreče. Bil je tako vesel, da je za razliko od drugih srečanje z asfaltom preživel brez zlomljenih kosti. Imel bo skoraj dva tedna časa za okrevanje pred ardenskim klasikami. Ne bi me presenetilo, če bi izpustil Valonsko puščico in raje hranil moči za zmenek s Pogačarjem na Liège-Bastogne-Liège," je ocenila York.

Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 19:06 10.april 2024.

    Kaj ne poveste ! Po 10 dnevih sporočate nekaj , kar smo gledalci pred TV vedeli isti moment , ko sta se on in Evenpol valjala po tleh . Čez eno uro sem zapisal , da se bosta na TdF ...prikaži več udarila samo Pogi in Rogla med seboj . Se pravi imamo zmagovalva Gira , TdF in Vuelte !