Šport > Kolesarstvo
3430 ogledov

To, kar počnejo navijači, presega vse meje: "Našli bomo to osebo"

Print Screen
Sabotaže kolesarjev postajajo prepogost in nadvse zaskrbljujoč pojav. Pristojni napovedujejo, da bo predrznim storilcem slej ko prej odklenkalo.

Nizozemski kolesarski as Mathieu van der Poel (Alpecin–Deceuninck) je bil na dirki Pariz-Roubaix spet žrtev nepremišljnega ravnanja in navijaške objestnosti.

Potem ko so ga na nedavni dirki po Flandriji gledalci žalili in provocirali, eden izmed njih pa ga je celo zalil s pivom, je bil aktualni svetovni prvak na najslavnejšem spomeniku izpostavljen še precej hujši nevarnosti.

Nedopustno Šport "Zadevo jemljemo skrajno resno, storilcem smo za petami"

Nepremišljena poteza bi lahko imela katastrofalne posledice, v primeru nesrečnega spleta okoliščin pa bi bilo lahko ogroženo celo nadaljevanje kariere, je v luči neljubega incidenta izpostavil strokovni komentator Adam Blythe.

Mathieu van der Poel Video Šport Noro, kaj so med dirko vrgli v Van der Poela, lahko bi se končalo tragično!

Van der Poel je bil dobrih 40 kilometov pred ciljem odločno na poti k drugemu zaporedni zmagi na kraljici vseh klasik, uspeh pa bi mu lahko preprečil samo še padec ali kakšna druga nepredvidljiva okoliščina.

Tega se je dobro zavedala tudi gledalka ob trasi, ki je poskušala kolesarskega asa onesposobiti tako, da je vanj zalučala svojo čepico. Pri tem na srečo ni bila uspešna, van der Poel pa se je na koncu veselil zaslužene zmage.

"Besna sem! Zamislite si službo, kjer bi nekdo vstopil v vašo pisarno in vam v glavo vrgel skodelico kave? Takšno početje je naravnost odvratno," je v prenosu na Eurosportu besnela športna komentatorka Orla Chennaoui.

Na incident se je že odzvalo tudi Združenje profesionalnih kolesarjev (CPA), ki ima v sodelovanju z nacionalnimi zvezami vzpostavljene mehanizme za učinkovit pregon prestopnikov.

"Ja, zoper kršitelje podajamo prijave," je v debati na omrežju X potrdil predsednik združenja Adam Hansen. "Zanašamo se na nacionalne zveze, da kršitelje privedejo pred sodne organe. Lokalnim oblastem bomo predložili poročilo, na podlagi katerega bodo opravili temeljito preiskavo. To osebo bomo našli, o tem ni prav nobenega dvoma," je napovedal v pogovoru za GCN in spomnil na incident 'Opi Omi' pred tremi leti na dirki po Franciji, kjer je obiskovalka s transparentom povzročila množičen padec, zaradi česar ji je sodišče izreklo dve globi v skupni višini 1700 evrov.

"V preteklosti smo bili že uspešni. Če samo pogledate incident na dirki po Franciji, kjer je obiskovalka zrušila Tonyja Martina, UNCP pa jo je pripeljal pred sodišče, kjer je bila nato obsojena. Postopek je pripeljal do tega, da je bila kaznovana."

Kar zadeva zadnji zadnji incident na dirki Pariz-Roubaix, je Hansen dodal: "Videti je bilo kot čepica. Če bi jo potegnilo med zavore, bi mu lahko zablokiralo kolo. Lahko bi bilo zelo hudo."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:06 10.april 2024.

    Sem mislil,da so na severu bolj kulturen narod,pa je isti K

Sorodne novice