Šport > Kolesarstvo
6789 ogledov

Noro, kaj so med dirko vrgli v Van der Poela, lahko bi se končalo tragično!

Mathieu van der Poel Profimedia
Mathieu van der Poel je imel znova težave z gledalci ob progi.

Mathieu van der Poel je v nedeljo znova dokazal, da je ob odsotnosti Tadeja Pogačarja zagotovo najboljši kolesar na svetu za največje enodnevne klasike, potem ko je z neverjetnim 60-kilometrskim napadom deklasiral konkurenco na kraljici vseh klasik, dirki Pariz-Roubaix.

Ob dirkanju izjemnega Nizozemca so zdaj že nekako pregovorno zaključki največjih klasik postali dolgočasni, saj ko se odloči za silovit odločilen napad, je dirka praktično odločena in sledi le še solo slalomiranje proti koncu. In ravno zaradi tega si je sicer izjemni kolesar ekipe Alpecin-Deceunincka med kolesarskimi navdušenci ustvaril številne nasprotnike, ki ne uživajo ob spremljaju njegove dominance.

Mathieu van der Poel | Avtor: Profimedia Profimedia

V zadnjem času je tako med dirkami naletel že na številne težave z gledalci ob progi, potem ko so ga slednji zbadali z obscenimi žaljivkami, mu kazali sredinca, pred zgolj dobrim tednom pa so med dirko po Flandriji nanj zlili kozarec piva.

Tokrat pa so na dirki Pariz-Roubaix šli še korak dalje, ko so ogrozili celo Nizozemčevo kariero. Dobrih 40 kilometrov pred ciljem je namreč ena izmed gledalk namerno v Van der Poela vrgla svojo čepico, pri tem pa le za las zgrešila Nizozemčevo zadnje kolo.

"To je zelo nespoštljivo. Storilci ne razumejo ozadja, koliko priprav je vložil v to, kakšne žrtve je vse moral sprejeti. To bi lahko bila nesreča, ki bi uničila celo njegovo sezono, ne le dirko. Tega ne razumejo. Ne razumejo, koliko ekipa vloži vanj, koliko svojega življenja, družine žrtvuje za to. In vse to bi lahko uničili," je v Eurosportovi oddaji The Breakaway po dirki ob ogledu incidenta besnel nekdanji profesionalni kolesar ter eden najbolj priljubljenih komentatorjev, Adam Blythe, z njim pa se strinja praktično ves kolesarski svet.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice