Šport > Kolesarstvo
304 ogledov

Mezgec z odlično predstavo, zmaga Merlierju

Tim Merlier Profimedia
Merlieru Scheldeprijs, Mezgec pomagal Groenewegnu do tretjega mesta.

Belgijec Tim Merlier (Soudal-Quick Step) je zmagovalec 112. izdaje enodnevne kolesarske klasike Scheldeprijs. Na trasi od Terneuzena do Schotena (205,3) ob reki Scheldt je slovenski as Luka Mezgec (Jayco-AlUla) svojemu moštvenemu kolegu Nizozemcu Dylanu Groenewegnu v zaključnem sprintu pomagal do tretjega mesta.

Edini Slovenec na startu Mezgec je znova odlično opravil svoje delo zadnjega pomočnika v sprinterskem vlaku in Groenewegna pripeljal v dober položaj. Petintridesetletni Kranjčan je na koncu zasedel 26. mesto.

Vseeno je bil za vse tekmece Merlier v zaključku premočan, celo za rojaka Jasperja Philipsena (Alpecin-Deceuninck). Ta v zadnjih letih velja za najboljšega sprinterja, obenem pa je tudi zadnji zmagovalec spomenika Milano - Sanremo.

Tim Merlier | Avtor: Profimedia Profimedia

Za 31-letnega Merliera je bila to 41. zmaga v karieri in že sedma letos. Prvič je slavil na dirki, ki v karavani kolesarstva nosi oznako neuradnega svetovnega prvenstva za sprinterje.

Žensko različico je še četrtič zapovrstjo dobila Nizozemka Lorena Wiebes (SD Worx-Protime). Premagala je rojakinjo Charlotte Kool (DSM-firmenich PostNL) in Italijanko Martino Fidanza (Ceratizit-WNT Pro). Slovenk ni bilo na startu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice