Šport > Kolesarstvo
13258 ogledov

Jonas o veliki izgubi za Vismo: Želim si, da bi ostal

Merijn Zeeman Profimedia
Moštvo Visma - Lease a bike zapušča eden izmed tvorcev uspehov.

Merijn Zeeman je bil glavni športni direktor ob vseh uspehih Primoža Rogliča na Vuelti in Giru, do zmag na Touru pa je pomagal tudi Jonasu Vingegaarda, njegova pot pri sedanji ekipi Visma - Lease a bike pa se zdaj počasi zaključuje. Nizozemec bo namreč zapustil najboljšo kolesarsko ekipo in se podal v nogometne vode, po tem letu bo okrepil moštvo AZ Alkmaar. Gre za klub iz njegovega rojstnega mesta.

"Gre za težko odločitev, ki sem jo sprejel tudi z nekaj bolečine, saj to organizacijo nosim v srcu," je na novinarski konferenci ob odhodu sporočil Zeeman.

"Skupaj smo prehodili dolgo pot in v zadnjih letih poskrbeli za to, da smo postali eno najuspešnejših moštev. Na to sem izjemno ponosen. Skupaj smo pisali zgodovino, leto 2023 pa je bilo vrhunec vsega," je še dodal. Roglič je v dresu takrat še Jumbo - Visme slavil na Giru, Vingegaard na Touru, vse skupaj pa je z zmago na Vuelti zaokrožil Sepp Kuss.

Zeeman je pred selitvijo v nogomet sicer napovedal še eno uspešno sezono: "Zgodovino želimo pisati tudi v letu 2024. Smo povsem osredotočeni. Začetek leta je bil dober, to pa nameravamo nadgraditi tudi v prihodnjih mesecih."

Merijn Zeeman | Avtor: Profimedia Profimedia

"Merijn je seveda zelo pomeben za to ekipo. Bil je vselej velik del tega moštva vsaj odkar sem tudi jaz v njem. Seveda bo velika izguba, če bo odšel. Je velik arhitekt za uspehom ekipe," je govorice o odhodu Zeemana sicer še pred uradno potrditvijo pokomentiral Vingegaard in nadaljeval: "Če je tako, je pač tako. Tega ne moremo spremeniti, če gre za njegovo odločitev, a seveda si želim, da bi ostal."

Zeeman je bil del nizozemskega moštva kar 13 let.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice