Šport > Kolesarstvo
1197 ogledov

Začetek troboja med Rogličem, Vingegaardom in Evenepoelom

Remco Evenepoel in Primož Roglič Profimedia
Z vožnjo na čas se bo danes začela kolesarska dirka po Baskiji, na kateri se bodo udarili trije od štirih glavnih favoritov za zmago na letošnjem Touru.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo danes v dresu Bora-hansgrohe z nastopom v desetkilometrski vožnji na čas začel dirko po Baskiji. Ta bo v šestih etapah na sporedu do 6. aprila, na njej pa se bo Kisovčan udaril tudi z Dancem Jonasom Vingegaardom (Visma-Lease a Bike) in Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step).

Preizkušnja po Baskiji bo največji približek spopada med glavnimi favoriti na dirki po Franciji. Od štirih glavnih tekmecev za zmago na Touru bo namreč manjkal le drugi slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates).

Roglič Spektakel Šport Od trojice kandidatov je doslej najmanj pokazal Roglič

Petindvajsetletnik se trenutno mudi v Španiji na višinskih pripravah za dirko Liege - Bastogne - Liege (21. april) in dirko po Italiji (4. - 26. maj), obračun Rogliča, Evenepoela in Vingegaarda pa bo lahko spremljal prek televizijskih ekranov.

Šestdnevna dirka po razgibanih baskovskih cestah se bo začela z desetkilometrsko vožnjo na čas s krajšim klancem na sredini trase in strmim zaključkom v zadnjih nekaj 100 metrih v Irunu. Današnji kronometer se bo začel ob 14.10.

Nato sledi še pet razgibanih etap s finalom v soboto v okolici Eibarja.

Lansko zmago po Baskiji brani Vingegaard, ki je v skupnem seštevku po šestih etapah najbližjega zasledovalca, Španca Mikela Lando, ugnal za 1:12 minute. Landa je bil na nedavno končani dirki po Kataloniji drugi, za štirikratnim etapnim zmagovalcem Pogačarjem pa je zaostal 3:41 minute. Tokrat bo izkušeni Bask pomočnik Evenepoelu.

Van der Poel Zakleta dirka Šport Nesrečni Mohorič v bolnišnici, Van der Poel med nesmrtne

Ostalih Slovencev ne bo na startu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • atamama 11:37 01.april 2024.

    Upam da bo prišel med prvih 10......