Šport > Kolesarstvo
5052 ogledov

Ne boste verjeli, kdo stiska pesti za Pogačarja

Pogačar Epa
Nekdanji selektor španske nogometne reprezentance je izbral svojega kolesarskega aduta.

Španski nogometni strokovnjak Luis Enrique, aktualni trener francoskega Paris Saint-Germaina, se je na družbenem omrežju Twitch razgovoril o svoji drugi športni strasti, tj. kolesarstvo.

56-letni nogometni strokovnjak je znan kot goreč kolesar in velik ljubitelj tega športa. Tema pogovora je na neki točki nanesla na primerjave med Jonasom Vingegaardom, zmagovalcem Toura v letih 2022 in 2023, ter Tadejem Pogačarjem, ki je prestižno francosko pentljo osvojil v letih 2020 in 2021.

Wout van Aert Grozljiva prognoza Šport Zvezdniku se ne piše nič dobrega: "To je katastrofa!"

Španski strateg, ki se prav tako udeležuje kolesarskih tekmovanj, vključno z nekaterimi najzahtevnejšimi na svetu, kot je denimo Cape Epic v Južni Afriki, je ob primerjavi dveh velikanov sodobnega kolesarstva svojo navijaško zvestobo prisegel slovenskemu asu.

"Tadej Pogačar je spektakularen. Če moram izbirati med njima, potem izberem Tadeja, tudi če ne bo osvojil Toura. Pogačar me spravlja ob pamet, obožujem ga. Vseeno mi je, če ne osvoji Toura, ker potem uprizori 81 km dolg napad na Strade Bianche. To je nekaj fenomenalnega" je dejal španski nogometni strokovnjak.

Jan Tratnik Naš kolesarski as Šport Tratnik pokazal grozljive poškodbe ter sporočil žalostno novico Tadej Pogačar izjemna forma Šport Novak: Uživali smo, Pogačar tako dober še ni bil

"Vingegaard je referenca za vse ostale. Tudi on mi je zelo všeč. V kolesarstvu smo trenutno priča zares edinstveni situaciji. Pogacar, Evenepoel, Van der Poel, Van Aert, Ayuso, Carlos Rodríguez, ... To je pravi užitek za navijače. Fantje se napadajo med seboj in če jih tekmeci ujamejo, jih pač ujamejo. Niti ni pomembno. Zares neverjetno je gledati, koliko vatov proizvedejo na kilogramov. To me navdušuje. Še posebej uživam v klasikah," je dodal Enrique.

Luis Enrique | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.