Šport > Kolesarstvo
1269 ogledov

Mohorič se je oglasil prvič po grozljivem padcu: "Ne počutim se najbolje ..."

Matej Mohorič Profimedia
Po grozljivem padcu na nedeljski dirki po Flandriji se je prvič preko socialnih omrežij oglasil slovenski kolesarski as Matej Mohorič.

Potem ko je ob odsotnosti lanskega zmagovalca Tadeja Pogačarja in nedavni poškodbi Jana Tratnika veljal za največje slovensko orožje na verjetno celo največji enodnevni kolesarski klasiki na svetu, si Matej Mohorič letošnje izvedbe dirke po Flandriji ne bo ohranil v lepem spominu.

Kljub temu da se je že enkrat na sredi dirke znašel na tleh, je bil praktično do samega zaključka preizkušnje v boju za najvišja mesta. A ko so bile televizijske kamere osredotočena na kasnejšega zmagovalca Mathieua van der Poela, je nenadoma odjeknila novica, da je slovenski kolesarski as ekipe Bahrain-Victorious padel ter da ni v stanju nadaljevati dirke.

O stanju našega kolesarskega zvezdnika v zadnjih dneh ni bilo veliko poročil, oglasili so se le iz njegove ekipe Bahrain-Victorious, ko so še isti dan razkrili, da je utrpel poškodbe mehkega tkiva ter globoke ureznine na komolcu, ki so zahtevale šivanje. Na srečo ni utrpel nobenih zlomov. Dodali so še, da bodo njegovo stanje ponovno ocenili v prihajajočih dneh in se odločili, ali bo lahko nastopil na naslednjem velikem kolesarskem spomeniku, dirki Pariz-Roubaix, ki je na sporedu v nedeljo.

Mohoričev nastop na "severnem peklu", verjetno najbolj prepoznavni kolesarski klasiki, je tako še vedno pod vprašajem, saj so informacije o stanju našega asa zelo skope, prav tako pa tudi še ni bilo nobenega pojasnila, kako je do nesreče sploh prišlo in kaj se je sploh zgodilo.

Matej Mohorič, Instagram objava | Avtor: Instagram Instagram
Se je pa Mohorič v torek prvič po grozljivem padcu oglasil preko socialnih omrežij ter vsaj na hitro opisal svoje zdravstveno stanje. "Po nedeljskem padcu se še vedno ne počutim najbolje, a se je vsaj vrnilo sonce," je delil sliko iz svojega domačega Monaka, kjer okreva po poškodbi.

Matej Mohorič bi sicer moral biti eden tihih favoritov za dirko po peklenskih tlakovcih severne Francije, potem ko si je dirko, na kateri je v preteklosti že končal na petem mestu, označil kot enega glavnih ciljev sezone.

Da bi resnično veljal za enega glavnih favoritov preizkušnje, govori tudi njegova forma z začetka sezone, saj je letos nanizal že nekaj vrhunskih rezultatov. Na dirki po Valencii je dosegel etapno zmago, odličen pa je bil na dveh slovitih italijanskih klasikah, ko je Strade Bianche končal na petem in prvi kolesarski spomenik sezone Milano-San Remo na šestem mestu.

Odlično pripravljenost je potrdil tudi na belgijskih cestah, saj je E3 Saxo klasiko končal na 15., dirko Gent-Wevelgem pa na 13. mestu. V boju za prvo deseterico pa je bil tudi na dirki po Flandriji, preden mu je nesrečni padec pokvaril načrte.

Matej, želimo ti hitro okrevanje!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice