Šport > Kolesarstvo
9687 ogledov

Še druga slovenska zmaga danes, to ni uspelo niti Pogiju

Gal Glivar Profimedia
Gal Glivar je zmagal na dirki Giro del Belvedere.

Primož Roglič je na dirki po Baskiji zabeležil svojo prvo zmago za moštvo Bora-hansgrohe, a to ni bil edini slovenski kolesarski uspeh na velikonočni ponedeljek. Na preizkušnji Giro del Belvedere je namreč vso konkurenco premagal Gal Glivar, sicer član moštva UAE Team Emirates Gen Z.

Novomeščan, ki bo čez mesec dni dopolnil 22 let, je tokrat zanesljivo dobil sprint manjše skupine.

Sin nekdanjega kolesarja Srečka Glivarja, prvaka Jugoslavije v cestni vožnji leta 1989 in skupno drugega na prvi dirki po Sloveniji leta 1993, je v tem letu sicer že zbral nekaj odmevnih rezultatov. Na Tour of Sharjah, petetapni dirki v Združenih arabskih emiratih, je bil tako najboljši v tretji etapi, ko je bil na sporedu kronometer, na koncu pa je zabeležil tudi skupno zmago. Na dirki po Ruandi je bil tretji v sedmi etapi.

Tokrat je slavil na dirki v Benečiji, kjer so se pomerili kolesarji do 23 let. Glivar je v ciljnem sprintu ugnal Italijana Davideja Donatija na drugem in Ludovica Cresciolija na tretjem mestu. Za Slovencem se je zvrstilo šest Italijanov.

"V profesionalnem kolesarstvu je postalo nekaj običajnega videti Slovenca z dvignjenimi rokami v dresu UAE Emirates. Danes se je čarovnija ponovila tudi v kategoriji do 23 let po zaslugi sijajnega uspeha Gala Glivarja na Giru del Belvedere," so zapisali organizatorji.

Gal Glivar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Enaindvajsetletniku iz mladinskega pogona emiratskega velikana je uspel eden redkih podvigov, ki so njegovemu rojaku Tadeju Pogačarju ušli: z dvignjenimi rokami prečkati ciljno črto v mestecu Villa di Cordignano," so dodali.

Na Giro del Belvedere so v zadnjih letih zmagovala tudi zelo ugledna kolesarska imena, na primer leta 2009 Sacha Modolo, 2013 Stefan Küng, 2015 Andrea Vendrame, 2018 Robert Stannard, 2021 Juan Ayuso in 2022 Romain Grégoire.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice