Šport > Kolesarstvo
8822 ogledov

Roglič kljub veliki napaki hitrejši od Jonasa in Remca

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesarski as se je izkazal na uvodnem kronometru.

Dirka po Baskiji, kjer se prvič v sezoni merijo trije od štirih največjih favoritov za zmago na Touru, manjka le Tadej Pogačar, se je pričela z deset kilometrov dolgo vožnjo na čas. Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je prikazal odlično predstavo in za 11 sekund premagal Remca Evenepoela (Soudal Quick-Step), Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike) pa je zaostal še štiri sekunde več.

Pred Belgijca in rojaka se je med kolesarji, ki so se na progo podali med prvimi, uvrstil tudi Mattias Skjelmose (Lidl - Trek). Ta si je prikolesaril 10 sekund zaostanka.

Prednost Slovenca bi bila lahko še višja, a je povsem ob koncu kronometra zgrešil zadnji ovinek in se nekaj metrov odpeljal v napačno smer. "Izgubil sem okoli 10 sekund," je ob ogledu posnetka dejal Roglič.

Težave je imel sicer tudi Evenepoel, ki je padel ob vožnji skozi nekoliko bolj tehnično zahtevne ovinke povsem na začetku etape. "Dobro mi je šlo prvih 200 metrov (smeh). Sledil je padec, šlo je za povsem mojo napako. Cesta je bila na tem mestu spolzka, malce preveč sem se nagnil v desno," je izjavil Belgijec.

Vsi največji favoriti so sicer nastopili na začetku startne liste, saj je obstajala možnost dežja, zato je moral Zasavec še kar nekaj časa čakati na dosežke preostalih kolesarjev. Najbolj se mu je približal Avstralec Jay Vine (UAE Team Emirates), ki je zaostal le sedem sekund.

Ethan Hayter (Ineos Grenadiers), ki je startal dve uri in 15 minut za Rogličem, je ob prvem merjenju časa zaostajal le sekundo, vendar se je nato 'ulilo kot iz škafa'. Londončan si je na mokrem cistišču do cilja 'pridelal' samo 19 sekund zaostanka. Zmagovalec je bil odločen.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 6
  • Qdcwtbtb 07:48 02.april 2024.

    Burleska

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:07 01.april 2024.

    Bravo Primož!!!Jonas zgleda še ni na pravi župci,Remco vemo da je duvator,ki ga shebe že prvi resni klanec,Pogi je pa itak razred zase!!!

  • sandi76 19:04 01.april 2024.

    Bravo, redke dobre novice !

Sorodne novice