Šport > Kolesarstvo
2716 ogledov

Roglič povečal prednost pred prvim zasledovalcem, Remco "ukradel" sekundo

Primož Roglič Epa
Druga etapa dirke po Baskiji Paulu Lapeiri, Roglič še naprej v rumeni majici vodilnega.

Drugo etapo dirke po Baskiji od Iruna do Kanbe je po 160 kilometrih vožnje po razgibani trasi s kratkimi in strmimi vzponi odločil sprint večje skupine, v katerem je bil v kaotičnih deževnih razmerah najmočnejši Francoz Paul Lapeira (Decathlon AG2R La Mondiale) pred Italijanom Samuelejem Battistello (Astana Qazaqstan) in Belgijcem Louisom Vervaekejem (Soudal-QuickStep).

Paul Lapeira | Avtor: Epa Epa

Slovenski šampion Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je zahtevno etapo s številnimi pastmi v težavnih deževnih razmerah končal varno v glavnini na 29. mestu. V zadnjih nekaj 100 metrih etape je bil nekoliko zaprt, na mokri cesti pa je prišlo tudi do prerivanja in stikov, zaradi česar 34-letni Kisovčan ni poizkusil sprinta za visoko uvrstitev, a je vseeno obranil rumeno majico vodilnega ter celo povečal prednost pred prvim zasledovalcem.

Avstralec Jay Vine (UAE Team Emirates), ki je zaostajal le sedem sekund, tokrat ni bil med najboljšimi, saj je na 55. mestu proti ostalim konkurentom izgubil 23 sekund ter padel po lestvici v skupnem seštevku. Po novem je na drugem mestu Danec Mattias Skjelmose Jensen (Lidl-Trek), ki je bil danes 34., in zaostaja v skupnem seštevku za Zasavcem deset sekund.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Na tretje mesto se je povzpel veliki Rogličev rival Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep), ki je tokrat proti Kisovčanu celo pridobil eno sekundo. Čeprav je etapo zaključil le tri mesta pred Rogličem na 26. poziciji, je sprintal na vmesnem letečem cilju 8,5 kilometrov pred koncem etape ter si s tretjim mestom privozil bonifikacijsko sekundo odbitka. Po novem tako za Rogličem, ki za odbitne sekunde ni sprintal, zaostaja za točno deset sekund.

Največ pa je izmed velikih favoritov pridobil danes 18. Juan Ayuso (UAE Team Emirates), ki je bil na vmesnem sprintu drugi, po zaslugi dveh bonifikacijskih sekund pa se je povzpel za kar tri mesta in je trenutno četrti s 14 sekundami zaostanka. Prehitel je tudi enega izmed največjih favoritov dirke, Danca Jonasa Vingegaarda (Visma-Lease a Bike), ki je bil danes 19., z zaostankom 15 sekund pa je trenutno peti v skupnem seštevku.

V sredo bo na sporedu razgibana tretja etapa od Ezpelete do Altsasuja (190,9 km). Gre za najdaljšo traso 63. izdaje dirke, kolesarje pa v njej čaka šest kategoriziranih vzponov. Bolj zahteven bo začetek etape, ob koncu pa 20 km pred ciljem kolesarje čaka vzpon na Lizarrusti (6,4 km/4,7 %), ki pa po vsej verjetnosti ne bo prinesel večjih razlik med najboljšimi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice