Šport > Kolesarstvo
8474 ogledov

Največje odkritje letošnje sezone se bo pridružilo Rogliču pri Bori

Laurence Pithie Epa
Mladi Novozelandec naj bi se dogovoril za večletno sodelovanje z ekipo Bora-hansgrohe.

Laurence Pithie, komaj 21-letni novozelandski kolesar ekipe Groupama-FDJ, je zagotovo eno najlepših odkritij začetka sezone 2024, potem ko je nanizal nekaj izjemnih rezultatov na največjih dirkah na svetu. Pred mladim Novozelandcem je tako zelo svetla prihodnost ... a kot kaže ne v vrstah Groupame-FDJ.

Po poročanju GCN-a (Global Cycling Networka) naj bi se mladi kolesarski dragulj že dogovoril za večletno pogodbo z nemško kolesarsko ekipo Bora-hansgrohe, katera naj bi stopila v veljavo z letom 2025, ko mu poteče pogodba s Francozi.

Nemško kolesarsko ekipo je namreč nedavno prevzel sloviti proizvajalec energijskih pijač Red Bull in ji tako izrazito povečal proračun. S pomočjo finančne injekcije so tako postali novi kolesarski velikan, ki si lahko privošči skorajda vsakega kolesarja na trgu.

Potem ko so še pred prihodom Red Bulla v svoje vrste zvabili Primoža Rogliča, so pogodbo podaljšali Aleksandru Vlasovu, enako pa naj bi imeli namen storiti tudi z zmagovalcem Gira leta 2022 Jaijem Hindleyem. 

Medtem ko se veliko piše, da naj bi se resno ogreli tudi za verjetno najboljšega sprinterja v tem trenutku na svetu, Jasperja Philipsena, pa so se po pisanju medijev očitno že dogovorili za prihod enega najbolj talentiranih kolesarjev na svetu, Laurenca Pithieja.

Laurence Pithie | Avtor: Epa Epa

Potem ko je nase opozoril že lani z zmago na prestižni enodnevni klasiki Cholet - Pays de la Loire, se je v sam kolesarski vrh izstrelil letos z zmago na dirki najvišjega WorldTour ranga, dirki Cadela Evansa. Na tedenski etapni dirki tam spodaj pa je kar tri etape izmed šestih končal v prvi peterici, belgijsko klasiko Le Samyn pa je končal na osmem mestu.

Slovenski navijači, ki smo zaradi Rogliča pozorno spremljali letošnjo dirko Pariz-Nica, pa smo si ga najbolj zapomnili po izjemnih predstavah na sloviti etapni dirki "proti soncu", kjer je prvo etapo končal na tretjem in drugo etapo na drugem mestu, s čimer je po drugi etapi celo oblekel rumeno majico vodilnega, katero pa je moral zaradi katastrofalne predstave Groupame-FDJ sleči po ekipnem kronometru v tretji etapi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice