Šport > Kolesarstvo
2073 ogledov

Po padcu Rogliča v bolnišnici še en član ekipe Bora

Lennard Kämna Profimedia
Slab dan za Bora-hansgrohe, po padcu Primoža Rogliča v bolnišnici še Lennard Kämna.

Za kolesarskim moštvom Bora-hansgrohe je naporen dan. Na dirki po Baskiji je padel vodilni v skupni razvrstitvi Primož Roglič, na treningu na Kanarskih otokih pa jo je skupil nemški član zasedbe Lennard Kämna, ki se tam pripravlja na italijanski Giro.

Kot poroča nemška tiskovna agencija, je Kämma po trku z avtomobilom končal v bolnišnici. Šef ekipe Ralph Denk je za Bild povedal, da je kolesar odziven in da lahko premika vse okončine. "Njegovo življenje ni v nevarnosti," je dejal Denk in dodal, da nesreče ni povzročil kolesar.

Kämna je na Giru, ki se bo začel 4. maja, računal na uvrstitev med prvih deset. Osmi je bil na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, lahko pa se pohvali tudi z etapnimi zmagami na vseh treh največjih večetapnih dirkah.

Roglič je včeraj padel na tretji etapi dirke po Baskiji. Čeprav z odrgninami in vidno pretresen je končal etapo in zadržal vodstvo v skupnem seštevku.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 09:26 04.april 2024.

    Smešni ste , ker se delate , da vse veste , ne veste in ne vprašate zakaj je Rogla padel !!! Ker v tem momentu kot po navadi ni slike ES , je možno tudi , da ga je podrl ...prikaži več eden njegovih ! Ne bi bilo čudno , ko so ga pred ciljem tako varovali , da je prvi za njim padel že v skupinskem padcu .

Sorodne novice