Šport > Kolesarstvo
51461 ogledov

Prvo poročilo o Rogličevem stanju

Primož Roglič Profimedia
Za začetek spodbudne informacije o stanju slovenskega šampiona.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je 39 km pred koncem tretje etape dirke po Baskiji padel in sprva stežka nadaljeval preizkušnjo. Kljub temu se je vrnil v glavnino in v njej kot 18. prečkal ciljno črto v Altsasuju po skupno 190,9 km. 

Roglič je padeč v levem ovinku, odrgnjeno pa je imel desno stran kolka, stegna in ramena ter okrvavljen levi komolec.

"Po prvih pregledih je Roglič utrpel površinske rane ter udarnine in podplutbe na desni strani telesa. Z oceno ob cesti so zdravniki izključili pretres možganov. V hotelu bo kmalu opravil kontrolni pregled," so po etapi na družbenih omrežjih zapisali pri ekipi Bora-hansgrohe.

Preizkušnjo je Roglič po nekaj minutah ob cesti lahko nadaljeval, a je bil ob tem videti precej pretresen in omotičen. Preden je lahko znova sedel na kolo, so po pravilih opravili tudi krajši protokol za morebitni pretres možganov.

Glavnina si je vmes nabrala dobri dve minuti naskoka, nato pa ni dirkala na vso moč, da se je lahko Rogličeva skupina z njegovimi moštvenimi kolegi vrnila še pred zadnjim vzponom na Lizarrusti

Komentarjev 3
  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:09 04.april 2024.

    Primož je bil spet deležen čudnega padca, za katerega pa se zdi, da je tokrat kriv trenutek njegove nepozornosti. Vsak še tako nedolžen padec na kolesu pa pusti neke posledice, še posebno v tekmovalnem kolesarstvu kjer med uspehom in neuspehom ...prikaži več odločajo malenkosti. Danes lahko le upamo in držimo pesti, da se usoda spet ni poigrala s Primožem in uspe dirko nadaljevati kot si je začrtal...

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:34 04.april 2024.

    Zdrži primož,mi smo s tabo

  • Idioti 20:39 03.april 2024.

    Ima tako dobro ekipo , da ga je tudi ona sklatila s kolesa , medtem , ko se ji je posrečilo obvarovati ga zadnjega padca , ko se je podrla 1. vrsta za njim ! Vsaka čast ekipi !

Sorodne novice