Šport > Kolesarstvo
5011 ogledov

Iz Bore sporočili odlično novico glede Primoža Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Iz Bore-hansgrohe so potrdili, da bo Primož Roglič nadaljeval dirko po Baskiji.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič bo lahko nadaljeval dirko po Baskiji, je v četrtek dopoldne sporočila njegova ekipa Bora-hansgrohe. Vodilni v skupni razvrstitvi bo tako po padcu na sredini etapi na startu današnje četrte etape.

Da bo še naprej dirkal v Baskiji, je njegova ekipa sporočila na omrežju X nekaj ur pred startom. Današnja etapa med Etxarri Aranatzom in Legutiosom v dolžini 159 km, ki bo imela štiri kategorizirane vzpone, se bo sicer začela ob 13.30, na njej pa bo rumeno majico vodilnega še naprej nosil naš šampion.

Roglič je sicer 39 km pred koncem tretje etape padel in sprva stežka nadaljeval preizkušnjo. Kljub temu se je vrnil v glavnino, ki ga je športno počakala pred naslednjim vzponom, in v njej kot 18. prečkal ciljno črto v Altsasuju po skupno 190,9 km ter tako zadržal prvo mesto v skupnem seštevku.

Štiriintridesetletni Kisovčan je ob padcu imel odrgnjeno desno stran kolka, stegna in ramena ter okrvavljen levi komolec. Bil je tudi vidno pretresen, a so iz ekipe nemudoma sporočili, da so ga, še preden je ponovno sedel na kolo, testirali in ugotovili, da ni utrpel pretresa možganov. 

Vseeno so se pojavila vprašanja, ali bo danes sploh lahko nadaljeval dirko in branil sedem sekund naskoka v skupni razvrstitvi, a zdaj dvomov več ni. Izjemni Kisovčan se bo pojavil na startu četrte etape.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 16:42 04.april 2024.

    Očitno so organizatorji letošnjo traso speljali po ledu, ne pa po primernem asfaltu in s tem uničili dirko. Današnji hud padec skupine v kateri so bili vsi vodilni tekmovalci in to spet na suhi cesti in enem izmed ovinkov, je ...prikaži več terjal odstop vseh treh glavnih favoritov, Primoža, Remca in Jonasa, ki jo je očitno še posebno hudo skupil in še koga. Škoda, ker dirka je tako uničena in kaj bi šele bilo, če bi cesta bila mokra!?

  • Idioti 13:14 04.april 2024.

    No če že sporočate to , pa sporočite , kdo ga je pokosil in iz katere ekipe ! Mislim da ne boste , ker vas je sram !

Sorodne novice