Šport > Kolesarstvo
3717 ogledov

Takšno je stanje Rogličevega kolega po hudi nesreči

Lennard Kamna Profimedia
Znane so prve konkretne informacije o stanju kolesarja Bore-hasngrohe, ki je bil v sredo udeležen v prometno nesrečo.

Nemec Lennard Kämna, kolesar moštva Bora-hansgrohe, je po prometni nesreči na sredinem treningu na Kanarskih otokih v stabilnem stanju ter komunicira z družino in zdravniškim osebjem, je moštvo zapisalo v današnji izjavi za javnost.

Nemška zasedba je v sredo objavila, da je Kämna, ki se v Španiji pripravljal za nastop na dirki po Italiji, doživel nesrečo na treningu, informacije o zdravstvenem stanju pa so bile sprva skope.

Lennard Kämna Rogličeva ekipa Šport Po padcu Rogliča v bolnišnici še en član ekipe Bora

Ralph Denk, šef ekipe, za katero dirka tudi slovenski as Primož Roglič, je v sredo za Bild dejal, da je Kämna odziven in da lahko premika vse okončine ter da njegovo življenje ni v nevarnosti.

Danes so pri ekipi v daljši izjavi za javnost zapisali, da Rogličev moštveni kolega komunicira z zdravniki in s predstavniki moštva. "Lennard je v včerajšnji nesreči utrpel številne poškodbe. Zdravniško osebje mu nudi dobro oskrbo, v naslednjih dneh pa bo ostal na intenzivnem oddelku. Z njim so sicer ves čas družina ter predstavniki ekipe," je zapisala nemška ekipa.

Laurence Pithie Odmevna okrepitev Šport Največje odkritje letošnje sezone se bo pridružilo Rogliču pri Bori

"Po prvotnih izsledkih je voznik avtomobila zavil v levo, kjer je po svojem pasu vozil Kämna, in se vanj zaletel. Naš kolesar je bil v tistem trenutku s preostankom ekipe, ki jo je spremljal trenerski štab. Nihče drug ni bil vpleten v nesrečo," so še dodali.

"Oddahnili smo se, ker se je Lennardovo stanje po resni nesreči stabiliziralo in se glede na okoliščine počuti v redu. Vsa ekipa mu želi čim hitrejše okrevanje. Na vso moč si bomo prizadevali, da si opomore. To je vse, kar šteje, vse drugo lahko počaka," pa je v izjavi dejal Denk.

Za Bora-hansgrohe je sicer zahtevna sreda na cestah v Španiji, saj je na dirki po Baskiji padel tudi vodilni v skupni razvrstitvi, Roglič. Slovenski as bo lahko nadaljeval preizkušnjo in je bil na startu četrte etape, je dopoldne sporočilo nemško moštvo.

Štiriintridesetletni Kisovčan je v tretji etapi padel pri visoki hitrosti na spustu. S številnimi udarninami, odrgninami in modricami je lahko vidno pretresen nadaljeval etapo, še prej pa ga je pregledal sodnik in glede na protokol za poškodbe glave izključil pretres možganov. Etapo je Roglič končal na 18. mestu v ospredju glavnine.

Primož Roglič To smo čakali! Šport Iz Bore sporočili odlično novico glede Primoža Rogliča

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.