Šport > Kolesarstvo
3284 ogledov

Ne boste verjeli, kaj počne Roglič manj kot teden dni po nesreči

Roglič Epa
Štirikratni zmagovalec tritedenskih dirk Primož Roglič je samo pet dni po hudi nesreči že zavihal rokave in se posvetil treningu pred nadaljevanjem sezone.

Slovenski kolesar Primož Roglič manj kot teden dni po hudem padcu na dirki po Baskiji, v katerem je utrpel številne potplutbe in odrgnine, spet začel trenirati, je razvidno iz objave njegovega moštva Bore - hansgrohe.

Nemška ekipa je namreč na družbenih omrežjih objavila fotografijo slovenskega kolesarja na trenažnem kolesu. "Več kot veseli smo, da je Primož spet na kolesu in nasmejan," so zapisali v ekipi.

Roglič je bil prejšnji četrtek vpleten v množičen padec na četrti etapi dirke. Med glavnimi favoriti jo je še najbolje odnesel prav Roglič, ki je relativno hitro okreval, pa čeprav je predčasno končal nastope na dirki.

34-letni Kisovčan je za razliko od Jonasa Vingegaarda in Remca Evenepoela, ki so ju v bolnišnico odpeljali z rešilcem, prizorišče zapustil v moštvenem avtomobilu. Čeprav se je izognil hujšim poškodbam, je zaradi posledic padca odstopil z dirke.

Pred tem je bil Roglič na tleh že v tretji etapi, vendar tekmeci v skladu z nenapisanimi pravili tega niso izkoristili, tako da je zdržal rumeno majico vodilnega, s katero se je dan kasneje podal v nesrečno četrto etapo.

Ob Vingegaarda in tudi Evenepoelu je v bolnišnici pristal tudi Jay Vine, posebej dolgo okrevanje pa čaka Vingegaarda in njegovo nadaljevanje sezone je še vedno pod velikim vprašajem.

Naslednja dirka Rogliča čaka 17. aprila, ko naj bi nastopil na Valonski puščici, štiri dni kasneje je načrtovan nastop na dirki Liege-Bastogne-Liege.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.