Šport > Kolesarstvo
2614 ogledov

Za najuspešnejšega kolesarja v boju tri ekipe, tudi Pogijeva in Rogličeva

Jasper Philipsen, Tadej Pogačar Profimedia
Izjemni sprinter je resna tarča treh ekip.

Izjemni sprinter Jasper Philipsen (Alpecin–Deceuninck), ki je v minulem letu z 19. zmagami za eno premagal tudi svojega nekdanjega moštvenega kolega in dobrega prijatelja Tadeja Pogačarja ter bil po številu zmag najuspešnejši kolesar 2023, je v tem letu že dobil enega izmed spomenikov, najboljši je bil na dirki Milano - San Remo. Za Belgijca se razumljivo zanimajo številna moštva, po besedah njegovega zastopnika pa imajo možnosti za podpis na pogodbi le še tri ekipe.

"Ostalim moštvom smo se lepo zahvalili za ponudbe. Finančno so vse pogodbe, ki so še na mizi, podobne, gre za podrobnosti," je za Het Nieuwsblad izjavil kolesarjev agent Alex Carera.

Ta je nadaljeval: "Recimo, da imata Alpecin in UAE Team Emirates 35 odstotokov možnosti za njegov podpis, Bora - hansgrohe pa 30 odstotkov. Tako dobite 100 odstotkov."

"Denar ni težava. Razlike v ponudbah se ne razlikujejo za pet odstotkov. To ni ovira. Gre predvsem za vlogo, ki jo bo Jasper dobil v novi ekipi, osebni pokrovitelji, njegove pravice do trženja svoje podobe in podobno. Te stvari moramo podrobno analizirati z ekipo in tudi odvetniki."

Jasper Philipsen | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pri Alpecin-Deceunincku bi imel res več pomočnikov, a pri UAE bi mu lahko na primer pomagal Molano, tudi pri Bori imajo nekaj fantov, ki lahko dobro pripravijo sprint."

"Jasper je oseba, ki dobro ve, kaj si želi in hitro sprejema odločitve. Posvetuje s s svojo družino, nato pa se odloči. Odločitev bo sprejeta zelo kmalu," je še dejal Carera.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice