Šport > Kolesarstvo
9525 ogledov

"Zdaj lahko zafrkavam Pogačarja"

Jasper Philipsen, Tadej Pogačar Profimedia
Najuspešnejši kolesar sezone po številu zmag si zdaj lahko privošči kakšno šalo na račun Tadeja Pogačarja.

Belgijski sprinter Jasper Philipsen (Alpecin - Deceuninck) ima za sabo izjemno sezono v kateri je zabeležil 19 zmag, z uspešnimi predstavami na zadnji dirki po Turčiji pa je tako po številu zmag prehitel tudi svojega nekdanjega moštvenega kolega pri ekipi UAE Team Emirates Tadeja Pogačarja.

"Zaradi tega ga malce zafrkavam, a se mi zdi, da ga to ne moti," je o prijateljskem rivalstvu s Slovencem za HLN dejal Belgijec, ki je v tem letu osvojil tudi zeleno majico na dirki po Franciji. "V tej sezoni mu je uspelo uresničiti skoraj vse velike cilje, prepričan sem, da se ne obremenjuje s številom zmag. Pri njem je kvaliteta uspehov pomembnejša od kvantitete," je o Pogiju še menil Philipsen.

Jasper Philipsen, Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je na Touru dobil štiri etapne zmage, a sam pravi, da mu v tem letu še največ pomeni osvojitev drugega mesta na enodnevni klasiki Pariz - Roubaix. "Zdaj vem, da se lahko tudi na takšnih dirkah potegujem za zmago," je dejal Belgijec, ki je na tretjem 'kolesarskem spomeniku' sezone zaostal le za nizozemskim asom Mathiejujem van der Poelom.

Slednji je v sezoni slavil še na preizkušnji Milano - San Remo, dirki po Flandriji in Lombardiji je dobil Pogačar, na četrtem spomeniku sezone Liege - Bastogne - Liege pa je bil ob Tadejevem padcu in poškodbi zapestja, ki mu je okrnila tudi običajni potek priprav na Tour, najboljši Remco Evenepoel.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice