Šport > Kolesarstvo
24990 ogledov

Odlična novica za Rogliča in hud udarec za Wouta van Aerta

Marc Lamberts Twitter
Sodelovanje Primoža Rogliča in trenerja Marca Lambertsa se bo zdaj tudi uradno nadaljevalo pri ekipi Bora-Hansgrohe.

O tem se sicer je poročalo že kar nekaj časa, od ponedeljka dalje pa je tudi uradno. Skupaj s Primožem Rogličem se iz vrst Jumbo-Visme k Bori-Hansgrohe seli tudi Marc Lamberts, ki je pri nizozemski ekipi opravljal vlogo trenerja Wouta van Aerta in našega šampiona.

"Od leta 2024 dalje se bo naši trenerski ekipi pridružil Marc Lamberts. V zadnjih letih je izkušeni trener deloval pri Jumbo-Vismi, kjer je med drugimi treniral Primoža Rogliča. V ekipi bo poleg Rogliča skrbel tudi za druge kolesarje v moštvu," je prihod Lambertsa v ponedeljek potrdila nemška ekipa.

61-letnik, ki je bdel nad Van Aertovo kariero vse od njegovih najstniških let dalje, kasneje pa je po Primoževem prihodu k Jumbo-Vismi pod svoje okrilje vzel tudi Rogliča, je tako prekinil 12-letno sodelovanje z belgijskim superzvezdnikom. O koncu sodelovanja med Van Aertom in Lambertsom se je sicer pisalo že kar nekaj časa, potem ko se je kolesar Jumbo-Visme po zmagi na Coppi Bernocchi v izjavah v cilju Lambertsu zahvalil za vse, kar je naredil v njegovi karieri.

"Skozi celotno kariero sem vedno stremel k novim izzivom. Delal sem za največja farmacevtska podjetja, vendar nisem nikjer ostal več kot pet let. Še nikjer nisem delal tako dolgo, kot pri Jumbo-Vismi, kjer sem bil osem let. Skupaj smo pisali kolesarsko zgodovino in majhno ekipo sem pomagal razviti v najboljše kolesarsko moštvo na svetu. Zame je krog sklenjen," je ob naznanitvi slovesa izjavil Lamberts, ki je uspel z Van Aertom in Rogličem spisati kolesarsko zgodovino. Upamo, da jo bo z Rogličem uspešno pisal še dalje ...

Van Aert Lamberts | Avtor: Twitter Twitter

Pri Bori-Hansgrohe bo sicer združil moči s še enim svojim nekdanjim varovancem, saj bo ponovno skrbel za razvoj še enega izjemno nadarjenega Belgijca, komaj 20-letnega Ciana Uijtdebroeksa, ki je v minuli sezoni tako navdušil, ko je Vuelto končal na osmem mestu, prav tako pa je kljub mladosti v prvi deseterici končal tudi dirke po Romandiji, Švici in Kataloniji. Lamberts je namreč z Uijtdebroeksom že sodeloval, preden je ta podpisal za Boro, ko je še nastopal v mlajših kategorijah.

Roglič Konec ere Šport Tekle so solze! Z Rogličevim prestopom razpadla tudi slovita naveza Jumbo-Visma Primož bo navdušen! Šport Z Rogličem se k Bori-Hansgrohe seli še en ključen član Jumbo-Visme

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • fuckZ24 06:55 17.oktober 2023.

    JV je to sezono imela svoj zenit. Od tu gre lahko samo dol. Hoteli so vse in to tudi dobili. Ni jim bilo dovolj, hoteli so še več in s tem zasejali seme svojega zatona. Ne moreš imeti na kupu ...prikaži več toliko zvezd. Ni placa za vse, da bi lahko uresničile svoje cilje. JV bo samo še ena ekipa. Naslednjo sezono niti slučajno ne bodo ponovili letosnjih uspehov.

Sorodne novice