Šport > Kolesarstvo
50363 ogledov

Roglič o borbi z moštvenima kolegoma: "Kar naravnost bom povedal ..."

Jumbo-Visma Profimedia
Primož Roglič se je v nedavnem pogovoru dotaknil tudi borbe znotraj moštva na letošnji dirki po Španiji in Kussovega zmagoslavja.

Čeprav se takrat to še ni vedelo, je bila letošnja Vuelta zadnja velika tritedenska preizkušnja za Primoža Rogliča  v dresu nizozemske Jumbo-Visme. Po osmih letih dirkanja se je od svoje ekipe poslovil na praktično najlepši način, saj je pomagal spisati zgodovino, ko je Jumbo-Visma v enem letu uspela slaviti na vseh treh Grand Tourih, obenem pa je na Vuelti zasedla vsa tri mesta na stopničkah.

A vseeno je bila zadnja velika tritedenska dirka v dresu Jumbo-Visme za Rogliča precej kontroverzna, saj je Slovenec skupaj s sotekmovalcem Jonasom Vingegaardom napadal moštvenega kolega Seppa Kussa, dokler z vrha ni prišla odločitev, da morata Primož in Jonas prenehati s svojo borbo za zmago ter slavje prepustiti svojemu moštvenemu kolegu.

Odločitev je razveselila številne kolesarske navdušence širom sveta, ki so Kussu po letih žrtvovanja privoščili takšen uspeh, obenem pa je razbesnela slovenske in danske ljubitelje kolesarstva, ki se čutijo ogoljufane, saj se njihova velika favorita po navodilih z vrha nista smela na zadnji gorski etapi dirke vključiti v boj za zmago.

Jumbo-Visma | Avtor: Profimedia Profimedia

Z razpletom, da se ne sme niti poizkusiti boriti za zmago, se več kot očitno ni strinjal niti naš šampion (ki je vmes že zapustil moštvo in okrepil vrste Bore-Hansgrohe), pa čeprav je svojemu velikemu prijatelju Kussu privoščil zmago. "Povedal bom naravnost. Ko dirkam, sem tam zato, da zmagam. Moja odgovornost je, da dam vse od sebe," se je napadov na Kussa v zadnjem tednu Vuelte, preden so prišla navodila "od zgoraj", v pogovoru za Gazzetto dello Sport in Cyclingnews  spomnil Roglič.

Mnogi nevtralni kolesarski navdušenci so se v zadnjem tednu postavili na stran Kussa, ekipa pa je popustila pod pritiskom javnosti ter svojima glavnima kapetanoma naročila, da morata skupno zmago prepustiti zvestemu Američanu. Rogliča je seveda motilo, da je dobil navodilo, da ne sme dati vse od sebe, a je bil vseeno izjemno vesel uspeha svojega velikega prijatelja.

"Kolesarstvo je ekipni šport in sam sem bil prvi, ki je bil super vesel zaradi Seppa, ki si je to zmago resnično zaslužil. Bil je najboljši in nikoli ni pokazal nobene slabosti. Zame je bilo noro, da sem bil na stopničkah z dvema fantoma, ki sta v preteklosti rasla in se učila od mene, nato pa postala velika šampiona. Nekaj posebnega je bilo biti del te zgodbe," je zaključil Roglič.

Jumbo-Visma | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Fertajler 21:20 18.oktober 2023.

    Sepp Kuss je Primožu kar na nekaj tekmah rezal zrak. Na žalost je pa Rogla 2,3x izpadel, tako je Sepp Kuss lahko uvidel, da je on lahko tudi zmagovalec. In to se je zgodilo. Vprašanje pa je, kdo bo sedaj ...prikaži več Primožu rezal pot?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:00 18.oktober 2023.

    Kar se razmišljanja tiče sem 100% na Primoževi strani, ampak moral pa bi si postaviti vprašanje, kaj mu je ljubše, da se je razpletlo tako kot se je ali pa, da bi na koncu zmagal Jonas, kar bi se najverjetneje ...prikaži več zgodilo, če vmes ne bi poseglo vodstvo Jumba!? Ne vem ali je Primož že pozabil na kakšen način je Jonas pred njim pridobil dobro minuto prednosti!?

Sorodne novice