Šport > Kolesarstvo
5513 ogledov

Mladi Slovenec požel veliko pozornost zaradi nevarne poteze

Fabio Jakobsen Profimedia
Tilen Finkšt takoj za deseterico v prvi etapi po Turčiji.

Slovenski kolesar Tilen Finkšt (Adria Mobil) je v prvi etapi dirke po Turčiji zasedel 11. mesto. Na trasi v okolici Antalye (134,7 km) je po sprintu glavnine sicer slavil Nizozemec Fabio Jakobsen (DSM-firmenich PostNL).

Finkšt je bil v dresu Adrie Mobil udeležen v ciljnem sprintu glavnine, ki ga je prepričljivo dobil 27-letni Jakobsen. Zanj je to 46. zmaga v karieri in prva letos. Drugo in tretje mesto sta osvojila Belgijca Sasha Weemaes (Bingoal WB) in Simon Dehairs (Alpecin-Deceuninck).

Na dirki sicer nastopa tudi sloviti britanski sprinter Mark Cavendish (Astana Qazaqstan), ki pa je končal šele na 15. mestu.

Po Turčiji kolesarita še dva Slovenca v ekipi Adrie Mobil, Anže Skok in Aljaž Turk. Ob njiju so v zasedbi še Hrvat Nicolas Gojković, Srb Đorđe Đurić in Turek Ramazan Yilmaz.

Turk, ki je sodeloval v begu, je sicer zaradi svojega priimka veliko pozornosti požel že ob svojem prihodu v Turčijo, med prvo etapo pa so ga kamere ujele še pri nevarnem manevru. Med vožnjo se mu je namreč na kolesu snela veriga, 19-letni kolesar pa je napako odpravil kar med vožnjo.

Dirka bo dolga osem etap, konec bo prihodnjo nedeljo. V ponedeljek bo na sporedu razgibana etapa od Kemerja do Kasa (190,6 km).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice