Šport > Kolesarstvo
16998 ogledov

Poskušal je slediti Pogačarju in se pošteno opekel

Mattias Skjelmose Profimedia
Tadej Pogačar je bil posredni krivec za neuspeh danskega kolesarja Mattiasa Skjelmosa na dirki Liege - Bastogne - Liege.

Danski kolesar Mattias Skjelmose (WorldTeam Lidl–Trek) ni skrival velikanskega razočaranja po nedeljski preizkušnji Liege - Bastogne - Liege, kjer je v poskušal odgovoriti na napad kasnejšega zmagovalca dirke Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) in se pri tem pošteno opekel.

Čeprav se je v četrti spomenik sezone podal z visokimi ambicijami in v veliki želji po uvrstitvi na zmagovalni oder, je dirko končal šele na 28. mestu s slabimi štirimi minutami zaostanka za zmagovalcem.

Tadej Pogačar Pogačar Šport Zato je prst uperil v nebo: To je bil zame zelo čustven dan Tadej Pogačar LBL Šport Pogačar je napadel na slovitem klancu in se odpeljal k novemu podvigu

Skjelmose je s tem doživel še drugo zaporedno razočaranje, potem ko je zaradi hude podhlajenosti moral odstopiti z Valonske puščice. Premraženega Danca, ki je odstopil 40 km pred ciljem, so morali člani osebja sneti s kolesa in ga odnesti s prizorišča.

"Pretekli teden je bil zame eno veliko razočaranje," je po koncu nedeljske dirke dejal 23-letnik. "V tem trenutku bi najraje samo ležal in jokal. To je zelo težko sprejeti," je zadnja dva ponesrečena nastopa povzel danski zvezdnik in dodal: "Zelo jasno sem povedal, kakšne so moje ambicije, zato moram zdaj stopiti nekaj korakov nazaj in začeti znova."

Priznal je, da je poskušal v belgijskih Ardenih slediti Pogačarjevemu tempu, kar se je ob izjemni dnevni formi slovenskega šampiona izkazalo za usodno napako.

Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vse je potekalo po pričakovanjih in ko je Tadej napadel, sem mu poskušal slediti. Od tega si nisem več opomogel. Morda sem imel prevelike sanje in sem v tistem trenutku pozabil, kakšen šampion je pravzaprav Tadej. To, da sem mu poskušal slediti, me je stalo dirke. Če se preveč približaš soncu, se opečeš," je svojo strategijo obžaloval Skjelmose.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.