Šport
26671 ogledov

Hrvati ostro kaznovali Vujovića, je to konec kariere?

Veselin Vujović Epa
Priznani rokometni strokovnjak Veselin Vujović ni več trener Nexeja.

Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović se je z upravo Nexeja iz Našič dogovoril za predčasno prekinitev sodelovanja.

Legendarni tvorec velikega slovenskega uspeha - bronaste medalje s svetovnega prvenstva leta 2017 v Franciji -, je odstop ponudil po nedavnem ligaškem obračunu s Porečom, ki se je končal brez zmagovalca (28:28).

"Očitno šok terapija ni uspela predramiti ekipe, najprej z menjavo trenerja Branka Tamšeta, nato pa tudi sam v tem kratkem času nisem uspel z ekipo narediti tega, kar znam. Odločitev sem sprejel po tekmi s Porečom, ki smo jo kljub težavam s poškodbami morali dobiti in po kateri sem dejal, da me je sram in da bi najraje izginil. Zdelo se mi je moralno, da ponudim svoj odstop," je za klubsko spletno stran dejal Vujović.

Nexe - Zagreb hrvaška Šport Škandal! Slovenec sredi tekme odrinil delegata, ta padel kot pokošen

K odločitvi je močno pripomogel tudi disciplinski postopek Hrvaške rokometne zveze (HRS), ki mu je zaradi njegove vloge na nedavni tekmi z Zagrebom izrekla trimesečno prepoved vodenja ekipe. Hude sankcije so doletele tudi dva slovenska rokometaša; Marka Bezjaka, ki bo zaradi odrivanja delegata počival kar 12 mesecev, ter Andraža Velkavrha, ki se bo hladil štiri mesece.

Marko Bezjak Slovenija Angola SP 2017 Odrinil delegata Šport Brutalna kazen za odličnega slovenskega rokometaša

"Pričakoval sem kazen," je odločitev zveze v izjavi za Sportske Novosti komentiral Vujović. "Seveda je to pospešilo mojo odločitev, da zapustim klop Nexeja. Kar je, je, ne bom se pritoževal, niti se nimam s tem namena več ukvarjati. Tisti, ki so se tako odločili, že vedo, zakaj so to storili. Zame je ta zgodba zaključena."

Ker se rokometna sezona preveša v sklepni del, Vujović ne bo hitel z iskanjem novega izziva, temveč si bo raje privoščil odmor. Prihodnost je za zdaj negotova, kot je povedal, ne izključuje niti možnosti upokojitve.

"Trenutno nimam nobenih načrtov, lige so tik pred koncem. Bomo videli, kako bo z nadaljevanjem moje kariere. Sem trener v zrelih letih in že dolgo razmišljam o tem, da je morda čas za slovo. Če se bo pojavila dobra priložnost, jo bom sprejel, sicer pa Bog pomagaj," je dejal 63-letnik.

Marko Bezjak "Kar se je zgodilo..." Šport Velenjčani v bran Bezjaku: "Dejanja ne opravičujemo, toda ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
 • Rim 08:57 25.april 2024.

  Hrvati zelo čistunsko kaznujejo in izganjajo vse tuje v svojih športnih vrstah. Se pač zapirajo in politantsko kregajo.

 • Avatar Garancija
  Garancija 08:49 25.april 2024.

  BMK

 • Avatar luckyss1
  luckyss1 07:41 25.april 2024.

  Vujović bi moral biti selektor namesto Zofmana, če bi hoteli iti v Pariz po kaj več kot le na izlet..

Sorodne novice