Šport
389 ogledov

Velenjčani v bran Bezjaku: "Dejanja ne opravičujemo, toda ..."

Marko Bezjak Profimedia
Nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Marku Bezjaku so po incidentu na tekmi hrvaške lige, po katerem je pod vprašajem celo nadaljevanje kariere, podporo izrekli tudi pri velenjskem klubu.

Pri slovenskemu rokometnemu prvoligašu Gorenju iz Velenja so stopili v bran njihovemu nekdanjemu rokometašu Marku Bezjaku, ki mu na Hrvaškem zaradi vpletenosti v incident na nedeljski tekmi med Našicami in Zagrebom grozi dosmrtna izključitev iz rokometa. Nekdanji reprezentant je bil član velenjskega kluba od leta 2008 do 2013.

Nexe - Zagreb hrvaška Šport Škandal! Slovenec sredi tekme odrinil delegata, ta padel kot pokošen

"Kar se je zgodilo na tekmi v Našicah, vsekakor ne sodi na rokometno igrišče in takšnih dejanj nikakor ne toleriramo. Hkrati pa Marka Bezjaka zelo dobro poznamo in vemo, kakšen človek je, zato verjamemo, da si v teh trenutkih zasluži našo podporo," so pri štirikratnih slovenskih prvakih med drugim zapisali v izjavi za javnost.

Sedemintridesetletni slovenski rokometaš je na nedeljskem derbiju med Nexejem iz Našic in Zagrebom ob odhodu s parketa udaril in poškodoval delegata na srečanju.

Marko Bezjak V škripcih Šport Slovencu po incidentu na Hrvaškem grozi celo konec kariere

Delegat Anto Josić je opozoril sodnika na dodatno dvominutno kazen za Bezjaka, ta pa je odšel z igrišča in namerno v predel rame in reber udaril sodnika. Derbi hrvaškega prvenstva je bil prekinjen sedem sekund pred koncem prvega polčasa pri rezultatu 9:16 in ga bo Zagreb dobil za zeleno mizo (10:0).

Bezjaku je disciplinska komisija hrvaške zveze že izrekla 30-dnevno kazen.

Marko Bezjak | Avtor: Profimedia Profimedia

"Marko je iz Ormoža prišel v Gorenje Velenje leta 2008 in bil član našega kluba vse do leta 2013. V tem času je z osami osvojil tri naslove državnih in superpokalnih prvakov Slovenije ter zaigral v finalu evropskega pokala EHF (zdajšnja Liga Evropa). Bezjaka krasijo borbenost, srčnost in predvsem mirnost, že ob prihodu v naš klub pa je hitro pokazal, da ima lastnosti in vrednote velikega športnika in hitro je postal steber ekipe ter ključni člen rumeno črnih. Pot ga je vodila v Magdeburg, kjer je postal kapetan in desetletno obdobje zaokrožil na najboljši način, z osvojitvijo EHF lige prvakov. Pomemben pečat je pustil tudi v dresu z državnim grbom, v katerem je zaigral 116-krat, v anale pa se je zapisal na SP 2017 v Franciji, ko je bil eden glavnih protagonistov neverjetnega preobrata na tekmi za 3. mesto proti Hrvaški.

Njegova rokometna veličina govori sama zase. Ne glede na dejanje, ki ga nikakor ne opravičujemo, lahko potrdimo, da je Bezo srčen, skromen, delaven, borben in predvsem pošten."

RK Gorenje Velenje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.