Šport
424 ogledov

Legendarni selektor, tvorec največjega slovenskega uspeha, ima novo službo!

Veselin Vujović Žurnal24 main
Branka Tamšeta bo na klopi Našic zamenjal nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović.

Slovenskega rokometnega trenerja Branka Tamšeta je na klopi hrvaškega rokometnega prvoligaša Nexe Našice nasledil nekdanji slovenski selektor, 63-letni črnogorski strateg Veselin Vujović, je na svoji spletni strani zapisal hrvaški klub.

Tamše je bil trener Nexeja od januarja 2021. V sezoni 2021/22 je hrvaško ekipo popeljal na zaključni turnir evropske lige v Lizboni, kjer je v polfinalu izgubila proti nemškemu velikanu Magdeburgu (ki je sezono kasneje osvojil ligo prvakov), v tekmi za tretje mesto pa nato še proti eni rokometni velesili - poljski Wisli iz Plocka.

Branko Tamše | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski strokovnjak je tako klub iz Našic vodil tekom enega najbolj uspešnih obdobij v zgodovini kluba, odločitev o nenadni odpovedi po porazu z ekipo Sesvete pa je še toliko presenetljivejša, ker je za rokometaši Nexeja odlična sezona, saj so na 15 tekmah v hrvaškem prvenstvu vpisali šele prvi poraz, odlično pa nastopajo tudi v evropski ligi, v kateri igrajo skupaj z našim Gorenjem.

Veselin Vujović je bil sicer med letoma 2015 in 2019 selektor Slovenije, največji uspeh z našimi fanti pa je dosegel na svetovnem prvenstvu v Franciji leta 2017, ko je Sloveniji s tretjim mestom priboril šele drugo medaljo z največjih tekmovanj v zgodovini naše reprezentance.

Veselin Vujović navijači Zagreb Slovenija rokomet | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nazadnje je vodil reprezentanco Irana, preizkusil pa se je tudi na čelu Srbije in Črne gore ter Ciudad Reala, Vardarja, Kopra, Al Sadda, Borca in Sepahana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.