Šport
411 ogledov

Šok! Priznani slovenski trener nepričakovano dobil nogo

Branko Tamše Profimedia
Branko Tamše ni več trener rokometašev hrvaškega Nexeja.

Vodstvo hrvaškega rokometnega prvoligaša Nexe Našice je z mesta trenerja odstavilo slovenskega strokovnjaka Branka Tamšeta. Za 45-letnega Velenjčana je bil usoden sobotni poraz v hrvaškem prvenstvu proti ekipi Sesvete s 33:38, je na klubski spletni strani zapisala ekipa iz Našic.

"Gospodu Tamšetu se zahvaljujemo za vse rezultate in ostale stvari, ki jih je naredil za RK NEXE. V prihodnosti mu želimo veliko sreče in uspeha," so sporočili iz kluba. Ekipo bo skupaj s Tamšetom zapustil tudi Albin Eter, ki je opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Tamše je bil trener Nexeja od januarja 2021. V sezoni 2021/22 pa je hrvaško ekipo popeljal na zaključni turnir evropske lige v Lizboni, kjer je v polfinalu izgubila proti nemškemu velikanu Magdeburgu (ki je sezono kasneje osvojil ligo prvakov), v tekmi za tretje mesto pa nato še proti eni rokometni velesili - poljski Wisli iz Plocka.

Branko Tamše | Avtor: Profimedia Profimedia

Tamše je tako klub iz Našic vodil tekom enega najbolj uspešnih obdobij v zgodovini kluba, odločitev o nenadni odpovedi pa je še toliko presenetljivejša, ker je za rokometaši Nexeja odlična sezona, saj so na 15 tekmah v hrvaškem prvenstvu vpisali šele prvi poraz, odlično pa nastopajo tudi v evropski ligi, kjer so vodilni v svoji skupini drugega kroga glavnega dela, v kateri igrajo skupaj z našim Gorenjem.

Nexe bo sicer v torek gostoval ravno v Velenju v okviru drugega kroga glavnega dela evropske lige. Tekma se bo v Rdeči dvorani pričela ob 18.45, a bo minila brez nekdanjega trenerja Gorenja, Celja in Zagreba.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.