Šport
19927 ogledov

Hud udarec za tekmece Slovenije v kvalifikacijah za OI

Ali Merza Profimedia
Izbrano vrsto Bahrajna so s strani Mednarodne rokometne zveze doletele visoke kazni.

Rokometna reprezentanca Bahrajna bo v kvalifikacijah za olimpijske igre zaigrala tudi proti Sloveniji, a na turnirju v Španiji bo morala nastopiti brez nekaj svojih najpomembnejših članov. Znane so namreč kazni zaradi napada na južnokorejska sodnika po polfinalu azijskega prvenstva, ko so rokometaši Bahrajna klonili proti Japonski.

Kapetan Husain Alsayyad je kaznovan s prepovedjo igranja za eno leto, eden najboljših igralcev Bahrajna Ali Merza za 9 mesecev, Mohammed Habib in Mohammed Merza ne bosta smela nastopati tri mesece, Mohammed A. Husain pa dva. Poleg tega Bahrajn dve leti ne bo smel gostiti mednarodnih tekmovanj.

Bronasti z azijskega prvenstva bodo tako proti Španiji, Braziliji in Sloveniji zelo oslabljeni, kvalifikacijski turnir za olimpijske igre 2024, v Pariz bosta napredovali najboljši reprezentanci, se bo namreč začel čez slab mesec dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice