"V zaporu so mi dali štiri pakete vazelina in štiri kondome"

Foto: Profimedia neymar sandro rosell
Nekdanji prvi mož Barcelone prvič spregovoril o svoji zaporni kazni.
Oglej si celoten članek

Poslovnež Sandro Rosell je bil na čelu Barcelone v letih od 2010 do 2014, po mnenju španskih sodnih organov pa je nekdanji predsednik katalonskega velikana poskušal delovati še na nekaterih področjih. Tako si je prislužil dvoletno zaporno kazen zaradi pranja denarja.

Ni dobil pravice za varščino, zdaj 56-letni Rosell pa je tako moral v zapor. Na prostost je prišel februarja preteklo leto, od takrat pa se ni veliko pojavljal v javnosti.  

"Pridem v zapor, oni pa mi dajo štiri kondome in štiri pakete vazelina. Malo je, če rečem, da me je zaskrbelo," je svoje dneve v zaporu zdaj opisal Rosell.

"V zaporu lahko kot oseba umrete, lahko pa postanete močnejši. Moja soproga Marta je bila zelo močna in steber naše družine. Pomagali so mi tudi starši, bratje in prijatelji. Moram omeniti tudi Joana Besolija, bez njega ne bi zdržal." Joan Besoli je sicer Rosellov nekdanji sodelavec in velik prijatelj. Tudi on je nekaj časa moral prebiti za rešetkami. 

Foto: EPA Sandro Rosell Josep Maria Bartomeu FC Barcelona predsednik odstop

Prav zaradi afere, ki ga je spravila v ječo, je Rosell tudi odstopil z mesta predsednika Barcelone. V njegove čevlje je stopil Josep Maria Bartomeu, ki pa v zadnjem času ni posebno čislan pri pristaših katalonskega velikana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:19 21. April 2020.

    .."V zaporu so mi dali štiri pakete vazelina in štiri kondome".. - Pa ka bi ti to rad samo dva..? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.