Šport > Nogomet
11978 ogledov

"V zaporu so mi dali štiri pakete vazelina in štiri kondome"

neymar sandro rosell
Nekdanji prvi mož Barcelone prvič spregovoril o svoji zaporni kazni.

Poslovnež Sandro Rosell je bil na čelu Barcelone v letih od 2010 do 2014, po mnenju španskih sodnih organov pa je nekdanji predsednik katalonskega velikana poskušal delovati še na nekaterih področjih. Tako si je prislužil dvoletno zaporno kazen zaradi pranja denarja.

Ni dobil pravice za varščino, zdaj 56-letni Rosell pa je tako moral v zapor. Na prostost je prišel februarja preteklo leto, od takrat pa se ni veliko pojavljal v javnosti.  

"Pridem v zapor, oni pa mi dajo štiri kondome in štiri pakete vazelina. Malo je, če rečem, da me je zaskrbelo," je svoje dneve v zaporu zdaj opisal Rosell.

"V zaporu lahko kot oseba umrete, lahko pa postanete močnejši. Moja soproga Marta je bila zelo močna in steber naše družine. Pomagali so mi tudi starši, bratje in prijatelji. Moram omeniti tudi Joana Besolija, bez njega ne bi zdržal." Joan Besoli je sicer Rosellov nekdanji sodelavec in velik prijatelj. Tudi on je nekaj časa moral prebiti za rešetkami. 

Sandro Rosell Josep Maria Bartomeu FC Barcelona predsednik odstop | Avtor: EPA EPA

Prav zaradi afere, ki ga je spravila v ječo, je Rosell tudi odstopil z mesta predsednika Barcelone. V njegove čevlje je stopil Josep Maria Bartomeu, ki pa v zadnjem času ni posebno čislan pri pristaših katalonskega velikana.

Komentarjev 1
  • kapibara1 16:19 21.april 2020.

    .."V zaporu so mi dali štiri pakete vazelina in štiri kondome".. - Pa ka bi ti to rad samo dva..? prodaj višek- od viška ne boli glava- samo gizuca..

Sorodne novice