Šport > Nogomet
25 ogledov

Neymar mora spet na sodišče

Neymar Barcelona EPA
Nogometni zvezdnik španske Barcelone Neymar bo moral na sodišče zaradi domnevne goljufije in korupcije pri prestopu, ki ga je iz Santosa pripeljal v Katalonijo leta 2013. Tako je odločilo špansko sodišče.

Ob brazilskem zvezdniku Neymarju bodo morali na sodišče še njegovi starši, predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu, njegov predhodnik Sandro Rosell ter oba kluba, Barcelona in Santos.

Primer je na površje spravil investicijski sklad DIS, ta je trdil, da ni dobil dovolj denarja pri prestopu. Moral bi dobiti 40 odstotkov od 83 milijonov evrov odškodnine. Barcelona pa je javno objavila, da je bil prestop vreden 57,1 milijona evrov, od tega je 40 milijonov pobrala igralčeva družina, DIS pa je prejel le 6,8 milijona evrov.

Španski tožilci predlagajo dvoletno kazen za Neymarja in denarno kazen v višini 10 milijonov evrov. Običajno so v Španiji dvoletne ali krajše kazni za prve prekrške nenasilne narave pogojne. Barcelona je sicer že dobila kazen v višini 5,5 milijona evrov zaradi davčnih nepravilnosti pri tem prestopu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.