Van Gelder na pomoč poklical odvetnika

Foto: EPA
Foto: EPA
Nizozemski telovadec Yuri van Gelder, ki so ga domov poslali zaradi ponočevanja in popivanja, morda še ni rekel zadnje na letošnjih OI.
Oglej si celoten članek

Nizozemci so svojim tekmovalcem prepovedali nevarne izlete v Rio in pitje alkohola, van Gelder pa je prekršil obe pravili. Z nočne turneje po mestu s svojim brazilskim dekletom se je v olimpijsko vas vrnil šele ob zori in priznal, da je užival alkohol, zaradi ga je nizozemska ekipa suspendirala.

Nekdanji svetovni prvak na krogih sicer za zdaj ne daje izjav, po besedah njegovega odvetnika se zdaj osredotoča zgolj na iskanje možnosti za vrnitev na tekmovališče.

Van Gelder, ki je leta 2005 osvojil tako evropski kot svetovni naslov, je leta 2009 šel še nekoliko dlje kot v Riu. Tri dni pred državnim prvenstvom je zaužil kokain, s čimer si je prislužil enoletni suspenz ter ostal brez službe v nizozemski vojski. Po sodnih bitkah je vendarle dobil priložnost, da se kvalificira za igre v Londonu, a mu to ni uspelo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.