Šport
59 ogledov

Van Gelder na pomoč poklical odvetnika

Yuri van Gelder EPA
Nizozemski telovadec Yuri van Gelder, ki so ga domov poslali zaradi ponočevanja in popivanja, morda še ni rekel zadnje na letošnjih OI.

Nizozemci so svojim tekmovalcem prepovedali nevarne izlete v Rio in pitje alkohola, van Gelder pa je prekršil obe pravili. Z nočne turneje po mestu s svojim brazilskim dekletom se je v olimpijsko vas vrnil šele ob zori in priznal, da je užival alkohol, zaradi ga je nizozemska ekipa suspendirala.

Nekdanji svetovni prvak na krogih sicer za zdaj ne daje izjav, po besedah njegovega odvetnika se zdaj osredotoča zgolj na iskanje možnosti za vrnitev na tekmovališče.

Van Gelder, ki je leta 2005 osvojil tako evropski kot svetovni naslov, je leta 2009 šel še nekoliko dlje kot v Riu. Tri dni pred državnim prvenstvom je zaužil kokain, s čimer si je prislužil enoletni suspenz ter ostal brez službe v nizozemski vojski. Po sodnih bitkah je vendarle dobil priložnost, da se kvalificira za igre v Londonu, a mu to ni uspelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.