Vancouver v minuti uničil San Jose

Foto: Reuters Kapetan Kanadčanov Henrik Sedin (na fotografiji) se z odločitvijo vodstva lige n
Vancouver Canucks so po zaslugi preobrata v zadnji tretjini (v razmiku dobre minute sta zadela Bieksa in Sedin) s 3:2 dobili prvo tekmo finala zahodne konference lige NHL proti San Jose Sharks.
Oglej si celoten članek

V noči na ponedeljek je bila v končnici severnoameriške hokejske lige NHL na sporedu ena tekma, v konferenčnem finalu zahoda so Vancouver Canucks s 3:2 ugnali San Jose Sharks in tako povedli v zmagah z 1:0. Tudi drugo tekmo bo v noči na četrtek gostil Vancouver.

Tekmo v Vancouvru je v 49. minuti odločil Šved Henrik Sedin, ki je lepo izkoristil podajo Nemca Christiana Ehrhoffa. Sicer so prvi povedli gostje, ko je Joe Thornton v 19. minuti izkoristil napako domačega vratarja Roberta Luonga. Maxim Lapierre je v 22. minuti izenačil izid, nato pa je novo vodstvo gostom priboril Patrick Marleau v 29. minuti. Za novo izenačenje je v 48. minuti poskrbel Kevin Bieksa, Sedin pa je dobro minuto kasneje dokončno zapečatil usodo gostov.

V drugem konferenčnem finalu se merita ekipi Boston Bruins in Tampa Bay Lightning, za preboj v finale so potrebne štiri zmage, druga tekma bo na sporedu v noči na sredo, trenutno pa z 1:0 vodi Tampa.

Liga NHL, finale konferenc:


Vzhod

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning /0:1/

Zahod

Vancouver Canucks : San Jose Sharks 3:2 /1:0/
Lapierre (22), Bieksa (48), Sedin (49); Thornton (19), Marleau (29)

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.