Šport
27 ogledov

Vancouver v minuti uničil San Jose

Kapetan Kanadčanov Henrik Sedin (na fotografiji) se z odločitvijo vodstva lige n Reuters
Vancouver Canucks so po zaslugi preobrata v zadnji tretjini (v razmiku dobre minute sta zadela Bieksa in Sedin) s 3:2 dobili prvo tekmo finala zahodne konference lige NHL proti San Jose Sharks.

V noči na ponedeljek je bila v končnici severnoameriške hokejske lige NHL na sporedu ena tekma, v konferenčnem finalu zahoda so Vancouver Canucks s 3:2 ugnali San Jose Sharks in tako povedli v zmagah z 1:0. Tudi drugo tekmo bo v noči na četrtek gostil Vancouver.

Tekmo v Vancouvru je v 49. minuti odločil Šved Henrik Sedin, ki je lepo izkoristil podajo Nemca Christiana Ehrhoffa. Sicer so prvi povedli gostje, ko je Joe Thornton v 19. minuti izkoristil napako domačega vratarja Roberta Luonga. Maxim Lapierre je v 22. minuti izenačil izid, nato pa je novo vodstvo gostom priboril Patrick Marleau v 29. minuti. Za novo izenačenje je v 48. minuti poskrbel Kevin Bieksa, Sedin pa je dobro minuto kasneje dokončno zapečatil usodo gostov.

V drugem konferenčnem finalu se merita ekipi Boston Bruins in Tampa Bay Lightning, za preboj v finale so potrebne štiri zmage, druga tekma bo na sporedu v noči na sredo, trenutno pa z 1:0 vodi Tampa.

Liga NHL, finale konferenc:


Vzhod

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning /0:1/

Zahod

Vancouver Canucks : San Jose Sharks 3:2 /1:0/
Lapierre (22), Bieksa (48), Sedin (49); Thornton (19), Marleau (29)

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.