Vanek na začetku podaljška

Foto: Žurnal24 Martin Gerber, vratar Ottawe je vse do zadnje tretjine dobro branil mrežo.
V hokejski ligi NHL so bile odigrane štiri tekme. Največ golov je bilo doseženih na tekmi med Atlanto in Buffalom. Hokejisti Atlante so zmagali šele po podaljšku.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Carolina : Ottawa 2:1
Columbus : Montreal 4:3
Buffalo : Atlanta 4:5
Annaheim : Dallas 2:5

V ligi NHL je bil nekoliko bolj miren večer kot pa v ligi NBA . Hokejisti so namreč odigrali štiri tekme, največ golov, skupaj kar devet, pa je padlo na tekmi med Atlanto in Buffalom . Prvi so povedli hokejisti iz Atlante, v peti minuti srečanja je zadel Jason Williams , vendar jim Sabresi niso ostali dolžni. Clarke MacArthur je izenačil, tik pred koncem prve tretjine pa je Buffalo v vodstvo popeljal Ales Kotalik , ki je izkoristil igro z igralcem več. Druga tretjina je bila še bolj zanimiva, vsaj kar se zadetkov tiče. Obe moštvi sta namreč dosegli po dva. Za Atlanto je na sceno stopil Bryan Little , ki je kmalu po začetku drugega dela igre izenačil, Sabrese je v novo vodstvo popeljal Maxim Afinogenov , Little je dobre štiri minute pred koncem tretjine spet izenačil.


Veselje hokejistov Caroline ob odločilnem zadetku. © Reuters

 
Vendar je to izenačenje trajalo zgolj dobre pol minute, hokejisti Buffala so namreč spet povedli, ob igri z igralcem več je zadel Thomas Vanek . V osmi minuti zadnejga dela igre pa je sledilo še eno izenačenje. Atlanta je igrala z igralcem več in Todd White je zadel ter tako svoje soigralce vrnil v igro. Resda do konca tretje tretjine ni več prišlo do spremembe izida, vendar pa je zato do le-te prišlo takoj na začetku podaljška, ko je gol za zmago Atlante dosegel Thomas Vanek .

Še najmanj zadetkov, tri, so gledlaci lahko videli na tekmi med Ottawo in Carolino . Prvi zadetek je namreč padel šele ob koncu druge tretjine, zadel pa je Mike Fischer, ki je tako Ottawo popeljal v vodstvo. V zadnjem delu igre pa so hokejisti Caroline stopili na plin. Dennis Seidenberg je devet minut pred koncem izenačil, končni izid 2:1 za Carolino pa je postavil Joe Corvo .

S tremi goli se je v Anaheimu izkazal Mark Parrish , ki je s šestim "hat-trickom" v karieri največ prispeval k zmagi Zvezd iz Dallasa . Pri slednjih so imeli kot kaže dober občutek pri nakupu, saj je napadalec šele v sredo podpisal enoletno pogodbo, potem ko je bil kot nekdanji član Minnesote letos v prvem mesecu lige NHL brez službe v najmočnejši ligi na svetu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.