Šport
7 ogledov

Vanek na začetku podaljška

Martin Gerber, vratar Ottawe je vse do zadnje tretjine dobro branil mrežo. Žurnal24 main
V hokejski ligi NHL so bile odigrane štiri tekme. Največ golov je bilo doseženih na tekmi med Atlanto in Buffalom. Hokejisti Atlante so zmagali šele po podaljšku.
 

Liga NHL

Carolina : Ottawa 2:1
Columbus : Montreal 4:3
Buffalo : Atlanta 4:5
Annaheim : Dallas 2:5

V ligi NHL je bil nekoliko bolj miren večer kot pa v ligi NBA . Hokejisti so namreč odigrali štiri tekme, največ golov, skupaj kar devet, pa je padlo na tekmi med Atlanto in Buffalom . Prvi so povedli hokejisti iz Atlante, v peti minuti srečanja je zadel Jason Williams , vendar jim Sabresi niso ostali dolžni. Clarke MacArthur je izenačil, tik pred koncem prve tretjine pa je Buffalo v vodstvo popeljal Ales Kotalik , ki je izkoristil igro z igralcem več. Druga tretjina je bila še bolj zanimiva, vsaj kar se zadetkov tiče. Obe moštvi sta namreč dosegli po dva. Za Atlanto je na sceno stopil Bryan Little , ki je kmalu po začetku drugega dela igre izenačil, Sabrese je v novo vodstvo popeljal Maxim Afinogenov , Little je dobre štiri minute pred koncem tretjine spet izenačil.


Veselje hokejistov Caroline ob odločilnem zadetku. © Reuters

 
Vendar je to izenačenje trajalo zgolj dobre pol minute, hokejisti Buffala so namreč spet povedli, ob igri z igralcem več je zadel Thomas Vanek . V osmi minuti zadnejga dela igre pa je sledilo še eno izenačenje. Atlanta je igrala z igralcem več in Todd White je zadel ter tako svoje soigralce vrnil v igro. Resda do konca tretje tretjine ni več prišlo do spremembe izida, vendar pa je zato do le-te prišlo takoj na začetku podaljška, ko je gol za zmago Atlante dosegel Thomas Vanek .

Še najmanj zadetkov, tri, so gledlaci lahko videli na tekmi med Ottawo in Carolino . Prvi zadetek je namreč padel šele ob koncu druge tretjine, zadel pa je Mike Fischer, ki je tako Ottawo popeljal v vodstvo. V zadnjem delu igre pa so hokejisti Caroline stopili na plin. Dennis Seidenberg je devet minut pred koncem izenačil, končni izid 2:1 za Carolino pa je postavil Joe Corvo .

S tremi goli se je v Anaheimu izkazal Mark Parrish , ki je s šestim "hat-trickom" v karieri največ prispeval k zmagi Zvezd iz Dallasa . Pri slednjih so imeli kot kaže dober občutek pri nakupu, saj je napadalec šele v sredo podpisal enoletno pogodbo, potem ko je bil kot nekdanji član Minnesote letos v prvem mesecu lige NHL brez službe v najmočnejši ligi na svetu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.