VAR jim je razveljavil tri zadetke, Suarez v solzah

Foto: Profimedia Luis Suarez
Urugvaj ne bo uspel dodati še ene zvezdice.
Oglej si celoten članek

Urugvaj, ki je s 15 lovorikami najuspešnejša nogometna nacija na dosedanjih južnoameriških prvenstvih, je ostal brez uvrstitve v polfinale tokratne Copa Americe. Največje presenečenje na letošnjem turnirju je pripravil Peru, ki je po enajstmetrovkah slavil s 5:4.

Na štirih četrtfinalnih tekmah so gledalci na brazilskih stadionih sicer videli le dva zadetka v rednem delu igre. Argentinci, ki se bodo v polfinalu pomerili z gostiteljico Brazilijo so z 2:0 premagali Venezuelo, preostali trije dvoboji pa so se po 90 minutah končali brez golov. Po streljanju enajstmetrovk so nato Brazilci izločili Paragvaj, branilec naslova z zadnjih dveh prvenstev Čile Kolumbijo, Peru pa Urugvaj.

Slednji je bil na zadnji četrtfinalni tekmi sicer precej boljši tekmec na zelenici. Urugvaj je tako sprožil 12 strelov, Peru le tri, od teh pa ni niti eden šel v okvir vrat. Že v 24. minuti je imel Edinson Cavani izjemno priložnost, ko je na petih metrih od vrat pričakal odbitek po strelu Luisa Suareza, a z močnim volejem žogo poslal visoko preko vrat.

Foto: Epa Luis Suarez

Kasneje so modri kar trikrat zatresli mrežo Peruja, a so bili vsi trije zadetki po uporabi VAR razveljavljeni zaradi prepovedanih položajev. Giorgian de Arrascaeta je meril v polno v 29., Cavani v 59., Suárez pa v 73. minuti. 

Sledili so streli z bele točke. Kot prvi je k žogi stopil Suarez, a je njegov strel zaustavil vratar Pedro Gallese. Vsi ostali strelci kazenskih strelov so bili uspešni in po golu Edisona Floresa je slavil Peru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.