VAR ni preprečil polemik, Jan Oblak prerešetan na El Madrileñu

Foto: Profimedia Real je na lestvici preskočil mestne tekmece.
Real je na lestvici preskočil mestne tekmece.
V okviru sobotnega sporeda 23. kola španske La Lige je bil na stadionu Wanda Metropolitano odigran veliki madridski derbi.
Oglej si celoten članek

Drugi letošnji ligaški derbi je dobil gostujoči Real Madrid (1:3) in se na račun Atlética povzpel na drugo mesto La Lige, sicer še vedno z izdatnim zaostankom za vodilno Barcelono. To je bil že 222. madridski derbi, Real je slavil 110. zmago. Atlético, za katerega je Jan Oblak branil vso tekmo, je ostal pri 56-ih zmagah.

Začetek tekme je bil v znamenju domačih, toda Real je kmalu vzpostavil ravnotežje in v 16. minuti povedel. Po kotu je skok dobil Sergio Ramos, pred vrati pa je bil zelo spreten Casemiro in matiral Oblaka. Domači so hitro izenačili, ko je po protinapadu sam pred Thibauta Courtoisa prišel Antoine Griezmann in premagal pri domačih navijačih osovraženega Belgijca, ta je nekoč seveda nosil Atléticov dres. Situaciji za izenačenje je botroval sporen duel, v katerem je bil Realov Vinícius Júnior najbrž pod prekrškom, VAR pa je nato razkril, da se je Griezmann izognil prepovedanemu položaju.

"Los Blancos" so še pred odmorom znova prevzeli vodstvo. Na robu kazenskega prostora je padel Vinícius Júnior, tesno situacijo je VAR ocenil v gostujočo korist in Sergio Ramos je zanesljivo ukanil Oblaka.

Foto: Profimedia Sergio Ramos Jan Oblak enajstmetrovka Atletico Real Madrid

Drugi polčas so, tako kot prvega, bolje začeli domači. Álvaro Morata, ki je tako kot Courtois igral proti bivšemu klubu, je dosegel zadetek, ki pa je bil zaradi minimalnega prepovedanega položaja razveljavljen. 

Real je zmago zapečatil v 74. minuti, ko je Luka Modrić v protinapadu pravočasno zaposlil Garetha Bala, Valižan je s strelom v daljši spravil še tretjo žogo za Oblakov hrbet in dosegel svoj 100. gol v dresu "belega baleta".

Atlético je pred koncem precej ostre tekme ostal še brez izključenega Thomasa Parteya, ta je prejel dva rumena kartona. Real je v končnici zapravil še nekaj zrelih priložnosti za višjo zmago.

El Clásico Real povedel, Barcelona izenačila

Getafe je na domačem igrišču premagal Celto (3:1) in ostal v igri za visoka mesta. Galicijci so sicer povedli, a nato ostali zgolj z deseterico in popustili. Po preobratu je slavil tudi Espanyol, z golom Sergija Darderja v sodnikovem dodatku je ugnal Rayo Vallecano (2:1). Zadnjeuvrščena Huesca je zmagala drugič zapored, v dodatne težave je pahnila Girono (0:2). Že v petek je Valladolid remiziral z Villarrealom (0:0).

Prvouvrščena Barcelona bo v nedeljo gostovala pri bilbajskem Athleticu, Sevilla bo gostila Eibar, Valencia bo pričakala Sociedad, Leganés pa Betis. V ponedeljek se bosta udarila še Alavés in Levante. 

La Liga, 23. kolo:

Atlético Madrid - Real Madrid 1:3 (1:2)
Griezmann 25.; Casemiro 16., S. Ramos 42./11m, Bale 74.
RK: Partey (Atlético) 80.

Espanyol - Rayo Vallecano 2:1 (0:1)
Iglesias 71./11m, Darder 95.; Ba 33.

Girona - Huesca 0:2 (0:2)
Ávila 35., 40.
RK: Espinosa (Girona) 68.

Getafe - Celta Vigo 3:1 (1:1)
Mata 39., 81., Molina 62.; Araujo 2.
RK: Gómez (Celta) 37.

Real Valladolid - Villarreal 0:0 (0:0)

Nedelja:
Leganés - Real Betis
Valencia - Real Sociedad
Sevilla - Eibar
Athletic Bilbao - Barcelona

Ponedeljek:
Alavés - Levante

LESTVICA:
1. Barcelona 50 (-1)
2. Real Madrid 45
3. Atlético Madrid 44
4. Sevilla 36 (-1)
5. Getafe 35
6. Real Betis 32 (-1)
7. Alavés 32 (-1)
...
17. Girona 24
18. Rayo Vallecano 23
19. Villarreal 20
20. Huesca 18

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.