Včeraj popravili rekord v katerem je bila 'udeležena' tudi Slovenija

Foto: Epa
Foto: Epa
Izjemen strelski večer.
Oglej si celoten članek

S včerajšnjimi dvoboji se se je sklenl skupinski del evropskega prvenstva v nogometu, sledi osmina finala. Na zadnjih tekmah pred izločilnimi boji je sicer padel rekord po številu doseženih zadetkov na posamični dan prvenstev. Strelci na tekmah med Španijo in Slovaško (5:0), Švedsko in Poljsko (3:2), Nemčijo in Madžarsko (2:2) ter Francijo in Portugalsko (2:2) so namreć skupno dosegli 18 zadetkov.

Pri doslej najboljšem dosežku so sicer bili udeleženi tudi slovenski nogometaši, ki pa k rekordu niso prispevali gola. Na evropskem prvenstvu 2000 so se izbranci Srečka Katanca z Norveško takrat razšli brez zadetkov, vendar je isti dan Nizozemska premagala Francijo s 3:2, Španija Jugoslavijo s 4:3, Češka pa Dansko z 2:0.

Foto: Epa Zlatko Zahović Srečko Katanec

Na svetovnih prvenstvih je bil najuspešnejši strelski dan zabeležen že davnega leta 1954, ko je prav tako na štirih obračunih padlo 25 golov. Zahodna Nemčija, ki je kasneje s 'čudežom v Bernu' in zmago proti Madžarski osvojila svoj prvi naslov svetovnih prvakov, je bila s 4:1 boljša od Turčije, Madžarska je Južno Korejo premagala z 9:0, Švica Italijo z 2:1, Anglija in Belgija pa sta se razšli z rezultatom 4:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.