Šport > Euro 2020
205 ogledov

Včeraj popravili rekord v katerem je bila 'udeležena' tudi Slovenija

Cristiano Ronaldo Epa
Izjemen strelski večer.

S včerajšnjimi dvoboji se se je sklenl skupinski del evropskega prvenstva v nogometu, sledi osmina finala. Na zadnjih tekmah pred izločilnimi boji je sicer padel rekord po številu doseženih zadetkov na posamični dan prvenstev. Strelci na tekmah med Španijo in Slovaško (5:0), Švedsko in Poljsko (3:2), Nemčijo in Madžarsko (2:2) ter Francijo in Portugalsko (2:2) so namreć skupno dosegli 18 zadetkov.

Pri doslej najboljšem dosežku so sicer bili udeleženi tudi slovenski nogometaši, ki pa k rekordu niso prispevali gola. Na evropskem prvenstvu 2000 so se izbranci Srečka Katanca z Norveško takrat razšli brez zadetkov, vendar je isti dan Nizozemska premagala Francijo s 3:2, Španija Jugoslavijo s 4:3, Češka pa Dansko z 2:0.

Zlatko Zahović Srečko Katanec | Avtor: Epa Epa

Na svetovnih prvenstvih je bil najuspešnejši strelski dan zabeležen že davnega leta 1954, ko je prav tako na štirih obračunih padlo 25 golov. Zahodna Nemčija, ki je kasneje s 'čudežom v Bernu' in zmago proti Madžarski osvojila svoj prvi naslov svetovnih prvakov, je bila s 4:1 boljša od Turčije, Madžarska je Južno Korejo premagala z 9:0, Švica Italijo z 2:1, Anglija in Belgija pa sta se razšli z rezultatom 4:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice