Šport > Nogomet
8255 ogledov

Slovaški vratar poskrbel za najbolj bizaren avtogol prvenstva

Martin Dubravka
1/5
Epa
Slovaški vratar je postal avtor najbolj bizarnega zadetka na tem Evropskem prvenstvu.

Nogometni navdušenci smo vajeni nevsakdanjih zadetkov. Nekateri so res prekrasni, medtem ko drugi padejo po neverjetnih napakah in nespretnostih, toda prav posebno mesto bo vse od tekme med Slovaško in Španijo na Euru 2020 imel avtogol slovaškega vratarja Martina Dubravke.

Nogometna velesila Španija je imela na letošnjem Evropskem prvenstvu hude težave z zapravljanjem priložnosti, saj je kljub temu, da je do sedaj nadigrala vse svoje nasprotnike, zbrala po dveh kolih le en zadetek.

Martin Dubravka | Avtor: Epa Epa

S svojo neučinkovitostjo je tako nadaljevala tudi na odločilni tekmi s Slovaško. Alvaro Morata je celo zapravil enajstmetrovko (že druga zapravljena enajstmetrovka Španije na letošnjem Euru), skupaj s svojimi soigralci pa ni znal izkoristiti še kup lepih priložnosti. Izgledalo je, kot da je gol preprosto uročen za španske nogometaše... Nato pa je za konec prekletstva poskrbel kar slovaški vratar.

Morata je najprej v 30. minuti znova nesrečno zadel le prečko, žoga pa se je odbila visoko v zrak. Zdelo se je, da jo bo Dubravka z lahkoto ulovil, ko si jo je z roko nespretno odbil v gol.

Resnično bizaren avtogol vratarja, ki že leta brani v Premier ligi pri Newcastlu in od katerega zagotovo ne bi pričakovali takšne napake. Verjetno je nesrečnemu Slovaku ponagajalo tudi sonce, saj si je drugače nemogoče razložiti reakcijo vratarja, ki je vse do do odločilne 30. minute tretje tekme zelo dobro branil na tem turnirju.

Španiji se je s pomočjo Dubravke dokončno odprlo, tako da je konca tekme zabila še štiri zadetke (enega ponovno s slovaško pomočjo, saj je avtogol dosegel še Juraj Kucka) ter si z zmago 5:0 zagotovila drugo mesto in nastop proti Hrvaški v osmini finala.

Še bolj neverjeten kot zadetek Dubravke pa se zdi podatek, da sta bila Dubravkin in kasneje še Kuckin avtogol še sedmi in osmi zadetek v lastno mrežo na tem Evropskem prvenstvu. Pred petimi leti smo bili v Franciji na celotnem turnirju priča zgolj trem.

Komentarjev 4
  • Russell_Ellinger 11:32 24.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • izy 09:15 24.junij 2021.

    Na tem nivoju se pa to ne more zgoditi dobremu vratarju, ker bi lahko z obema rokama žogo enostavno ulovil.

  • krucefiks 09:14 24.junij 2021.

    se zgodi

Sorodne novice