Šport > Euro 2020
130 ogledov

Švicarji v čakalnici za napredovanje

Haris Seferović Epa
Švica je izločila Turčijo.

Švicarska nogometna reprezentanca je s 3:1 (2:0) premagala Turčijo. S tem je osvojila tretje mesto v skupini A in je v čakalnici za napredovanje, medtem ko je Turčija z zadnjim mestom postala druga reprezentanca za Severno Makedonijo, ki po prvem delu tekmovanja odhaja domov.

Švica je do vodstva prišla po vsega šestih minutah, ko je kljub uvodnem pritisku Turčije prvo svojo priložnost izkoristil Haris Seferović s strelom z roba kazenskega prostora v desni kot turškega gola. Vodstvo je nato v 26. minuti po obdobju dobrega sodelovanja Švicarjev v zvezni vrsti povečal Xherdan Shaqiri.

Švica je v tem delu tekme še nekajkrat ogrozila tekmečeva vrata, najbližje zadetku je bil še enkrat Shaqiri, strel katerega je v 29. minuti izvrstno ubranil turški vratar Ugurcan Cakir.

Na drugi strani se je z več dobrimi obrambami izkazal tudi švicarski čuvaj mreže Yann Sommer. V 33. minuti je z zadnjimi močmi odbil žogo po poskusu Merta Müldürja v levi kot svojih vrat, 10 minut kasneje pa je znova bil na mestu, ko je na gol streljal Muldur.

V uvodnem delu drugega polčasa sta obe reprezentanci kazali trenutke ustvarjalnosti v napadu, a brez večjega učinka. V 62. minuti pa je Turčija naposled izkoristila svojo priložnost. Žoga je prišla do Hakana Calhanogluja, ki je z 20 metrov projektil poslal v zgornji levi kot švicarskega gola.

Turške upe na preobrat pa je le šest minut kasneje s svojim drugim golom pokopal Shaqiri. V 78. minuti je vratnica preprečila Granitu Xhaki, da bi s prostega strela še povečal švicarsko prednost. Pri vseh treh golih Švice je sicer podal Steven Zuber.

Z zmago si je Švica priigrala tretje mesto v skupini, za Italijo s polnim izkupičkom in Walesom z enakim izkupičkom točk (štiri), a boljšo gol razliko. Turčija je brez osvojene točke končala na zadnjem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice