"Več kot deset let trdega dela je za mano! Velikokrat sem bila blizu..."

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Katja Višnar in Anamarija Lampič sta z izjemnim nastopom na Svetovnem prvenstvu v Seefeldu osvojili srebrno medaljo v ekipnem sprintu.
Oglej si celoten članek

Slovenki sta velik dan za slovenske smučarske teke najavili že v kvalifikacijah, ko sta osvojili tretje mesto, svoje nastop pa sta v finalu še nadgradili, ko sta zaostali le za švedskim parom Stina Nilsson-Maja Dahlqvist.

Foto: Profimedia Katja Višnar

Slovenki sta od samega starta nastopili odločno, se ves čas držali v ospredju, v ciljnem sprintu pa je Lampičeva ogrozila celo švedsko slavje, a je nakoncu zmanjkalo 37 stotink.

Ob zgodovinskem uspehu slovenskih smučarskih tekov - do sedaj se je z medaljo s svetovnih prvenstev lahko pohvalila le Petra Majdič, ki je osvojila srebro in bron - je bilo v cilju zelo čustveno.

"Več kot deset let trdega dela je za mano. Velikokrat sem bila blizu, a nikoli mi še ni uspelo doslej. Delaš naprej in pride potem dan, ko se vse 'poklopi'. In to se je zgodilo danes. Veliko breme je padlo z ramen. Po razočaranju v sprintu smo vse misli usmerili v ekipni sprint, da bi popravili vtis s prve tekme. Ne morem verjeti. Za malo, pa bi zmagali," je bila v cilju čustvena 34-letna Katja Višnar.

Foto: Twitter Katja Višnar in Anamarija Lampič

"Noro, končno nama je uspelo. Ko vidiš, da si spredaj, dobiš dodatno energijo. Na koncu sem bila povsem v ospredju. A bila sem na zunanji strani, če bi bila na notranji, bi imela celo možnost za zmago. A tudi drugo mesto je super," pa je bila navdušena tudi komaj 23-letna Anamarija Lampič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.