Šport > Zimski športi
1919 ogledov

"Več kot deset let trdega dela je za mano! Velikokrat sem bila blizu..."

Katja Višnar in Anamarija Lampič Reševalni pas/Twitter
Katja Višnar in Anamarija Lampič sta z izjemnim nastopom na Svetovnem prvenstvu v Seefeldu osvojili srebrno medaljo v ekipnem sprintu.

Slovenki sta velik dan za slovenske smučarske teke najavili že v kvalifikacijah, ko sta osvojili tretje mesto, svoje nastop pa sta v finalu še nadgradili, ko sta zaostali le za švedskim parom Stina Nilsson-Maja Dahlqvist.

Katja Višnar | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenki sta od samega starta nastopili odločno, se ves čas držali v ospredju, v ciljnem sprintu pa je Lampičeva ogrozila celo švedsko slavje, a je nakoncu zmanjkalo 37 stotink.

Ob zgodovinskem uspehu slovenskih smučarskih tekov - do sedaj se je z medaljo s svetovnih prvenstev lahko pohvalila le Petra Majdič, ki je osvojila srebro in bron - je bilo v cilju zelo čustveno.

"Več kot deset let trdega dela je za mano. Velikokrat sem bila blizu, a nikoli mi še ni uspelo doslej. Delaš naprej in pride potem dan, ko se vse 'poklopi'. In to se je zgodilo danes. Veliko breme je padlo z ramen. Po razočaranju v sprintu smo vse misli usmerili v ekipni sprint, da bi popravili vtis s prve tekme. Ne morem verjeti. Za malo, pa bi zmagali," je bila v cilju čustvena 34-letna Katja Višnar.

Katja Višnar in Anamarija Lampič | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Noro, končno nama je uspelo. Ko vidiš, da si spredaj, dobiš dodatno energijo. Na koncu sem bila povsem v ospredju. A bila sem na zunanji strani, če bi bila na notranji, bi imela celo možnost za zmago. A tudi drugo mesto je super," pa je bila navdušena tudi komaj 23-letna Anamarija Lampič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.