Več kot tretjina članov kluba okuženih

Foto: Epa Valencia CdR
Slabe novice za udeleženca lige prvakov.
Oglej si celoten članek

Španija bo zelo hitro postala četrta država, po Kitajski, Italiji in Iranu, z uradno več kot 10.000 ljudmi okuženimi s koronavirusom. Na udaru so tudi športniki, največ težav pa imajo trenutno pri španskem nogometnem klubu Valencii, ki je izpadel v osmini finala lige prvakov.

Po zadnjih informacijah s Pirenejskega polotoka naj bi imelo koronavirus kar 35 odstotkov igralcev in osebja Valencie. Po odigranem dvoboju z Atalanto in štirih zadetkih Josipa Iličića, so netopirji sicer odšli v samoizolacijo, vendar se je bolezen med nogometaši vseeno razširila.

"Imamo nove pozitivne primere na covid-19 tako med nogometaši kot tehničnim osebjem. Za zdaj nobeden od njih ne kaže simptomov, vsi so doma in sledijo navodilom zdravnikov. V samoizolaciji tudi normalno trenirajo po programu dela," so sporočili iz ta čas sedmouvrščene ekipe španskega prvenstva.

V klubu so do zdaj med igralci poimensko kot okuženi že bili omenjeni Ezequiel Garay, Jose Gaya in Eliaquim Mangala.

Prav dvoboja z Atalanto, ki prihaja iz enega izmed največjih žarišč virusa, je po mnenju Špancev vplival na slabo situacijo pri Valencii. "Kljub najstrožjim ukrepom, ki jih je upošteval naš klub po 19. februarju, ko smo gostovali v Milanu in igrali z Atalanto, so zadnji testi pokazali, da je okuženih več kot tretjina nogometašev naše ekipe," so sporočili iz Valencie, pri čemer niso razkrili imen novih okuženih.

Tudi nogometaši iz Bergama so po povratni tekmi odšli v karanteno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.