Šport > Nogomet
395 ogledov

Več kot tretjina članov kluba okuženih

Valencia CdR Epa
Slabe novice za udeleženca lige prvakov.

Španija bo zelo hitro postala četrta država, po Kitajski, Italiji in Iranu, z uradno več kot 10.000 ljudmi okuženimi s koronavirusom. Na udaru so tudi športniki, največ težav pa imajo trenutno pri španskem nogometnem klubu Valencii, ki je izpadel v osmini finala lige prvakov.

Po zadnjih informacijah s Pirenejskega polotoka naj bi imelo koronavirus kar 35 odstotkov igralcev in osebja Valencie. Po odigranem dvoboju z Atalanto in štirih zadetkih Josipa Iličića, so netopirji sicer odšli v samoizolacijo, vendar se je bolezen med nogometaši vseeno razširila.

"Imamo nove pozitivne primere na covid-19 tako med nogometaši kot tehničnim osebjem. Za zdaj nobeden od njih ne kaže simptomov, vsi so doma in sledijo navodilom zdravnikov. V samoizolaciji tudi normalno trenirajo po programu dela," so sporočili iz ta čas sedmouvrščene ekipe španskega prvenstva.

V klubu so do zdaj med igralci poimensko kot okuženi že bili omenjeni Ezequiel Garay, Jose Gaya in Eliaquim Mangala.

Prav dvoboja z Atalanto, ki prihaja iz enega izmed največjih žarišč virusa, je po mnenju Špancev vplival na slabo situacijo pri Valencii. "Kljub najstrožjim ukrepom, ki jih je upošteval naš klub po 19. februarju, ko smo gostovali v Milanu in igrali z Atalanto, so zadnji testi pokazali, da je okuženih več kot tretjina nogometašev naše ekipe," so sporočili iz Valencie, pri čemer niso razkrili imen novih okuženih.

Tudi nogometaši iz Bergama so po povratni tekmi odšli v karanteno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.