Večer gostujočih ekip

Foto: Profimedia
Columbus in Dallas sta prišla do izenačenja v konferenčnih polfinalih.
Oglej si celoten članek

V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bili ponoči na sporedu tekmi četrtfinala končnice za Stanleyjev pokal. V konferenčnih polfinalih sta bili uspešnejši gostujoči ekipi in seriji izenačili na 1:1 v zmagah. Dallas Stars je na zahodu premagal St. Louis Blues s 4:2, Columbus Blue Jackets pa je bil po dveh podaljških s 3:2 boljši od Boston Bruins.

Na tekmi v St. Louisu se je z 32 obrambami izkazal gostujoči vratar Ben Bishop, Roope Hintz pa je bil z dvema zadetkoma najuspešnejši strelec večera. Hintz je bil lastnik prvega in zadnjega gola na tekmi.

V prvih petnajstih minutah so ljubitelji hokeja lahko videli štiri zadetke, kar trije ploščki pa so končali v domačem golu. V zadnji tretjini so domači z zadetkom Jadena Schwartza znižali na 2:3, a preobrata ni bilo. Hintz je tri sekunde pred koncem z golom v nebranjeno mrežo postavil izid 4:2.

NHL Boston in St. Louis ubranila domači led

Tudi v konferenčnem polfinalu na zahodu je serija na štiri zmage med Bostonom in Columbusom izenačena 1:1 v zmagah.

Boston je na domačem ledu prepričljivo krenil v boj za mesto v konferenčnem finalu, a je Columbus že na drugi tekmi polfinala zahodne konference pokazal, da ga ne bo tako zlahka streti.

Modri jopiči iz Columbusu so v uvodni seriji pripravili največje presenečenje, s 4:0 v zmagah so pometli s prvimi nosilci, hokejisti Tampe, ki so dobili predsednikov pokal za najboljši izkupiček rednega dela sezone.

NHL Konec za branilce naslova

Kosmatinci so povedli v osmi minuti, ko je v polno zadel Matt Grzelcyk. A se je zahvaljujoč odličnemu vratarju uvodna tretjina končala z zgolj 1:0.

Že po dobri minuti druge tretjine je Columbus izenačil z golom Artemija Panarina. Boston je znova povedel, ko je 58 sekund kasneje za 2:1 zabil David Pastrnak. Šest minut kasneje pa je bil izid znova izenačen, preko drugega gola Panarina.

Izid 2:2 na semaforju je ostal vse do četrte minute drugega podaljška, ko je Matt Duchene drugo tekmo serije odločil z zadetkom za 3:2.

Vratar Columbusa Sergej Bobrovski je poskrbel za nekaj spektakularnih obramb, vsega skupaj je zaustavil 29 strelov Bostončanov, kar deset v prvi tretjini. Izkazal se je tudi vratar domačih Tuukka Rask s 36 obrambami, ki pa je tekmo končal kot največji osmoljenec, saj mu je Duchene odločilni plošček za zlati gol poslal med nogama.

* Izidi, končnica, 2. krog:
- zahod, konferenčni polfinale:
St. Louis Blues - Dallas Stars         2:4
- ekipi sta poravnani 1:1

- vzhod, konferenčni polfinale:
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets  2:3 (2 podaljška)
- ekipi sta poravnani 1:1

O NHL sezoni Kopitar priznal: "Veliko je šlo narobe"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.