Šport
305 ogledov

Kopitar priznal: "Veliko je šlo narobe"

trening Hokejske reprezentance Slovenije Saša Despot
Anže Kopitar kljub častitljivemu mejniku ni imel najboljše sezone v ligi NHL.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar ima za seboj precej slabo sezono v NHL, ki se je za njegove Los Angeles Kings končala brez končnice, z novo trenersko menjavo in priložnostjo, da spet zaigra za reprezentanco. Na reprezentančnem zboru na Bledu je član Kraljev ocenil tudi zanj že končano sezono v NHL.

St. Louis Blues NHL Šport Blues naprej, Dallas in Washington do ključnih zmag

Kopitar se je v domovino vrnil v četrtek, v soboto je že treniral z reprezentančnimi soigralci in sedmi sili na novinarski konferenci poleg pričakovanj, povezanih z izbrano vrsto, orisal tudi, kaj se je dogajalo v Los Angelesu, da se je sezona končala tako hitro.

Anže Kopitar Kopitar Šport "Nima smisla, da se me izpostavlja"

"Kar veliko je šlo narobe. Poškodovala sta se Quick in Brown, zamenjali smo trenerja, da bi dobili kakšno iskrico, pa se je izkazalo, da to ni bilo dovolj dobro. Nekaj tekem smo zmagali, pa še več izgubili ... vse skupaj je šlo zelo hitro navzdol," se je na sezono, ki so jo kraji končali na zadnjem mestu svoje skupine, spomnil Kopitar. "Nismo sestavili 60 minut igre, kakršna je potrebna za zmage. Dobili smo veliko zadetkov, ker nismo igrali takšnega hokeja, kot bi ga morali," je še dodal.

Takoj po koncu sezone so Kralji že zamenjali trenerja; v novi bo Kopitarja in soigralce vodil Todd McLellan, nekdanji strateg Edmontona in San Joseja. "Novega trenerja poznam toliko, da je bil trener San Joseja. Pred odhodom domov smo imeli že prvi sestanek, sem optimist, on pa bo imel kar veliko dela, da bo sestavil vso ekipo," o trenerski menjavi pravi Kopitar.

Anže Kopitar Video Šport Kopitarju osebno sporočilo namenil tudi veliki Zlatan

O tem, ali je bilo zaradi neuspehov čutiti pritisk v slačilnici, pa meni: "Ni bilo ravno negativizma, mogoče so bile bolj frustracije. Vedeli smo, da imamo dobro ekipo, igra pa ni stekla. Zanesljivo pa nihče ni bil zadovoljen s tem, kar se je dogajalo."

Med sezono je imel vsaj en dober trenutek - osebni mejnik 1000 tekem v rednem delu sezone, za nameček vse v dresu iste ekipe. Tudi na Bledu je poudaril, da je to nekaj posebnega v karieri. "To je bil zame poseben mejnik, vem, da jih v NHL ni prav veliko, ki to naredijo z eno ekipo. Ponosen sem, da sem odigral tisoč tekem s Kralji. Rad bi tu ostal do konca kariere," je o tem dejal Kopitar.

Anže Kopitar Anže Kopitar Šport Na poti med legende
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.