Šport > Zimski športi
1291 ogledov

Gromozanski udarec za slovensko reprezentanco

jan muršak EPA
Slovenski hokejski selektor Ivo Jan je pred uradnim začetkom priprav na SP ostal še brez Jana Muršaka.

Čeprav slovenski hokejisti že nekaj časa trenirajo na Bledu, kjer se pripravljajo na nastop na drugoligaškem SP v Kazahstanu, se je danes zadnji del priprav na Bledu začel tudi uradno. Na SP pa bo Slovenija oslabljena, selektor Ivo Jan je danes sporočil, da ne bo niti Jana Muršaka.

"Zdaj imamo štiri cele napade, priključili so se nam še mladi, tako da lahko normalno treniramo," je o poteku priprav, številni igralci so tam že od začetka aprila oziroma od takrat, ko so končali klubske sezone, na novinarski konferenci v Ljubljani dejal selektor Ivo Jan.

Ivo Jan | Avtor: Profimedia Selektor reprezentance Ivo Jan. Profimedia

Brez težav in odpovedi ne gre; potem ko je bilo že nekaj časa znano, da ne bo vseh udarnih adutov, je selektor danes potrdil, da na SP ne bo nastopil niti Jan Muršak.

"Bilo je nekaj odpovedi zaradi poškodb, Jan Urbas, Žiga Jeglič, nazadnje je odpovedal tudi Jan Muršak, pa tudi Žiga Pavlin. Gre za dokaj resne poškodbe, bolj me skrbi zanje kot za sestavo ekipe. Vedno se bo dogajalo, da bodo igralci manjkali, tako da delamo s tistimi, ki so tukaj. Jaz in strokovni štab verjamemo vanje in upamo, da bo SP potekalo po željah."

Slovenija Rusija olimpijske igre Soči 2014 prva tekma Jeglič Sabolič Poškodba Šport Velik udarec za rise

O Muršaku pa je Jan dejal: "Pri njem gre za splet več okoliščin, ki so se dogajale zadnjih nekaj sezon. Ukvarja se z nikoli do konca pozdravljenimi poškodbami, a kot sem že dejal: treba je pričakovati, da bo jedro te ekipe počasi prepuščalo mesta mlajšim. Treba jih je čim prej uvajati, to smo že začeli novembra, ker je raven v reprezentanci višja, kot je v klubih."

Jan Muršak Belorusija Slovenija | Avtor: Profimedias Profimedias

Poleg poškodovanih pa od "stare garde" ne bo niti Mitje Robarja, ki je po selektorjevih besedah že končal kariero, reprezentančno pot pa je končal tudi Aleš Mušič.

Selektor računa tudi na nekaj igralcev iz najboljših domačih klubov; z Jesenic na Luko Kalana, Tadeja Čimžarja in Davida Rodmana, iz Ljubljane pa so kandidati Miha Zajc, Gregor Koblar, Luka Vidmar in Aleš Krajnc.

Morda pa bo med aduti slovenske izbrane vrste tudi Jan Drozg, mladi slovenski up je klubsko sezono v Severni Ameriki pravkar končal in je, kot pravi Jan, pripravljen nastopiti v slovenski izbrani vrsti.

anže kopitar soči olimpijske igre slovenija rusija Odločitev Šport Kmalu bo znano, ali bo Kopitar igral za Slovenijo

Slovenija bo ta teden v še ne popolni postavi (za zdaj imata manjše zdravstvene težave še Ken Ograjenšek in Rok Tičar) odigrala pripravljalno tekmo z Madžari v Budimpešti, naslednji teden pa še dve doma z Italijani; na obeh bo, tako si želi selektor, igral tudi največji slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Ta bo v domovino pripotoval 18. aprila, dva dni pozneje se bo pridružil pripravam slovenske ekipe na Bledu.

anže kopitar evropa hokej Odgovor iz ZDA Šport Znana je Kopitarjeva reprezentančna usoda
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.